Cinemateket i kulturprojekt for udsatte unge

CINEMATEKET. Bikubenfonden har givet 10 mio. kr. til NGO’en Turning Tables, der sammen med bl.a. Cinemateket skal hjælpe unge uden job og uddannelse med at mestre livet.

Turning Tables’ projekt 'Stemmer fra Blokken' handler om at udvikle og forankre ungedrevne kulturlaboratorier i udsatte boligområder over de kommende fem år. De unge skal som en del af projektet lave bl.a. festivaler i Cinemateket. De unge skal også skabe kunst og kulturoplevelser sammen med professionelle kunstnere.

Kontakt

Rasmus Brendstrup
Programredaktør
Tlf. +45 2889 5789
rasmusb@dfi.dk

"Vi er stolte af at være del af projektet og tror, at det kan blive nogle premierearrangementer fyldt med farver og nye stærke stemmer. Håbet er at starte i 2020 med en temadag med nyproducerede kortfilm, spoken-word, sang med mere – og at det måske kan blive til flere dages minifestival, efterhånden som flere deltagere kommer til, og projektet kommer på skinner," siger Rasmus Brendstrup, programredaktør i Cinemateket.

Cinemateket er i forvejen hjemsted for flere initiativer, hvor unge får deres første erfaringer som kuratorer eller filmmagere under overskrifterne ’Mørkekammerater’ og ’Fremkaldt’ samt Filmværkstedets hæderkronede SneakBar, som altid er udsolgt længe i forvejen. Med Turning Tables’ initiativ udvider vi feltet til græsrødder i omegnskommunerne og kan forhåbentlig give de unge en følelse af blive taget alvorligt.”

'Stemmer fra Blokken' begynder i udsatte boligområder i Brøndby Strand og Roskilde og fortsætter herefter i resten af landet. Hundredevis af unge skal lave kunst og kultur og bygge bro mellem mennesker i forskellige egne af Danmark.

Fakta

41.385 udsatte børn og unge mellem 12 og 22 år får mindst en social foranstaltning eller er anbragt uden for hjemmet.

23.140 unge på 25 år har ikke gennemført en ungdomsuddannelse. Det svarer til ca. 30 pct. af årgangen.

Kilde: Danmarks Statistik