Cinemateket i november - an offer you can't refuse

Billede til artiklen Cinemateket i november - an offer you cant refuse
Hvis ikke tilbuddene var gode, så var overtalelsesevnerne det i hvert fald hos Don Corleone i "The Godfather".

De samme mafiametoder burde ikke være nødvendige, når der skal sælges billetter til Cinemateket i november. I hvert fald består månedens tilbud af hele syv serier og en stribe særarrangementer - blandt andet med mulighed for at se eller gense de klassiske Godfather-film og nyde en italiensk Corleone-inspireret middag ved familielangbord i restaurant SULT. Læs mere om dette arrangement.

I tilfælde af mere appetit på Francis Ford Coppola, vises desuden en række af den snart 70-årige instruktørs øvrige mesterværker og satsninger, herunder hans seneste film "Youth Without Youth", som får danmarkspremiere i Cinemateket.

Anderledes skandinavisk bliver indholdet, når en række af den svenske instruktør Jan Troells film ruller over lærredet. Troell er aktuel med "Maria Larssons evige øjeblik" og gæster selv Cinemateket i forbindelse med visningen af Thomas Danielssons nye portrætfilm "Troells troldspejl".

Billede til artiklen Cinemateket i november - an offer you cant refuse

Amerikanske kritikere har kaldt My Morning Jacket for Amerikas bedste band. Se koncertfilmen med dem, "Okonokos", i Cinemateket.

Og så er der koncertfilm i Late Night-biffen med de amerikanske kritiker-darlings My Morning Jacket (se billede). De har netop aflyst deres koncert i Vega den 4. november, så skuffelse kan vendes til glæde, når Cinemateket den 28. november viser filmen "Okonokos", optaget på det legendariske San Francisco-spillested Fillmore West.

Men november byder også på verdens bedste nye dokumentarfilm med CPH:DOX og meget, meget mere. Se hele programmet på www.dfi.dk/cinemateket.

Husk også at det snart er jul - og at Cinemateket sælger gavekort. Du kan f.eks. give, eller ønske dig, et års medlemskab til 250 kr. (125 kr. for studerende og pensionister og 300 kr. for to personer i samme husstand). Læs mere om medlemsfordele i Cinemateket.