Cinemateket i september

Billede til artiklen Cinemateket i septemberMed en stribe meget forskellige portrætfilm sætter Cinemateket i København i løbet af september spot på ikonet Andy Warhol og hans følge af aparte superstars.

Cinemateket får besøg af dokumentaristen Nick Broomfield, der præsenterer sine seneste værker, to dokudramaer. Broomfield har gennem årtier markeret sig som en de væsentligste dokumentarister, og Cinematekets serie byder på nogle af hans vigtigste film.

Der vises en serie med film af Denys Arcand, det fransktalende Canadas betydeligste filmskaber, en intellektuel der revser sine egne, en historiker uden nævneværdig tro på fremtiden, men også en pessimist med en skarp og vildtvoksende humor.

Billede til artiklen Cinemateket i septemberMan kan også glæde sig til at se Edward Dmytryks noir-thrillere og nye portugisiske film af unge talentfulde portugisiske instruktører, som bøjer realismen i uventede retninger.

BUSTER Københavns Internationale Filmfestival For Børn Og Unge er desuden tilbage og ruller fra 19. til 26. september over lærrederne med et overflødighedshorn af spændende film. Cinemateket deltager som sædvanlig i festlighederne og i det store filmprogram.

Cinematekets september-program
BUSTER