Claus Hjorth ny leder af Medierådet

FILMFOLK. Claus Hjorth er ansat som kontorchef for Medierådet for Børn og Unges sekretariat.

Claus Hjorth begyndte den 1. januar 2011 som kontorchef for Medierådet for Børn og Unge. Medierådet, der er en del af Det Danske Filminstitut, vurderer film og videoer og sætter de officielle grænser for, hvad børn og unge bør se.

Claus Hjorth udtaler: "Medierådet har igennem årene udviklet sig fra at være filmverdenens censorkorps til et moderne videnscenter om børn og unges medievaner på alle områder. Det bliver en stor og spændende udfordring at videreudvikle den rolle i samarbejde med film- og mediebranchen, undervisningssektoren, bibliotekerne og Filminstituttets afdeling for børn og unge."

Claus Hjorth kommer fra en stilling som chefkonsulent på Det Danske Filminstitut, hvor han har været tilknyttet direktionen navnlig med fokus på analyse og strategi forud for Filmaftalen 2011-2014. Claus Hjorth fortsætter som direktionskonsulent med blandt andet at styrke Filminstituttets beredskab og formidling af tal og tendenser på film- og medieområdet samt bistå direktionen med iværksættelse af de strategiske mål i Filmaftalen.

Claus Hjorth, der afløser Susanne Boe, er uddannet cand.scient.pol. og har tidligere været ansat som konsulent i Kommunernes Landsforening og i Kulturministeriet.