Computerspil i filmens verden

Billede til artiklen Computerspil i filmens verden
To dages seminar i spændingsfeltet mellem computerspil og film i Cinemateket. Danmarks nye filmfestival CPH:PIX sætter fokus på nye måder at lave film.

Machinima - er det film?
Søndag den 19. april kl. 12.30 kigges der nærmere på "machinima" - en ny filmgenre, hvor computerspillets værktøjer bliver brugt til at lave nye, ofte kunstneriske animationsfilm. I stedet for at instruere rigtige mennesker og optage med rigtige kameraer, skaber man scenerne i computerens 3D-univers.

På seminaret præsenterer Per Fly bl.a. noget af åbningssekvensen fra sin kommende film, der er lavet på computer. Der vil være machinima tv-nyheder, et live machinima-event og en dogmatisk machinima-hyldest til Chabrol.

Er computerspil animationfilmens håb? Hvad er udfordringerne, og hvad er foræringerne? Hvilke typer fortællinger er egnede, og kan man udtrykke følelser med machinima? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive undersøgt på seminaret.

Seminaret slutter kl. 16.30.

Narrativitet og Gameplay
Mandag den 20. april kl. 13.30 handler det om narrativitet og gameplay. Arrangementet vil bl.a. byde på kreativ sparring mellem computerspiludviklere fra IO Interactive (Hitman) og filminstruktøren Hans Fabian Wullenweber og manuskriptforfatteren Kim Fupz Aakeson.

Man vil bl.a. undersøge forholdet mellem danske spiludviklere og danske filmskabere, og hvordan computerspil påvirker filmen samt forskelle og ligheder i fortællestrukturer.

Seminaret slutter 16.15.

Begge dage er tilrettelagt i samarbejde med Fredrik Vogel, Vogel Film & Media.

Machinima - er det film?
Program
Billet

Narrativitet og Gameplay
Program
Billet