Copenhagen Architecture Festival x FILM

FESTIVAL. Den nystiftede arkitekturfilmfestival byder publikum velkommen til fire dage med bygninger i centrum. "Cathedrals of Culture" med bidrag af Michael Madsen bliver vist i DR's Koncerthus Studie 3. på lørdag.

Copenhagen Architecture Festival x FILM åbner dørene for publikum allerede onsdag ved gallavisningen af "The Competition" af Angel Borrego Cubero. De efterfølgende dage er der 79 film på programmet samt en lang række seminarer, symposier og debatter.

Cathedrals of Culture

Blandt festivalens filmtilbud er Michael Madsens bidrag til 3D-serien "Cathedrals of Culture". Madsens dokumentar handler om Halden Fængsel, der kaldes for verdens mest humane, og som er tegnet af Erik Møller Arkitekter. Efter filmen vil der være samtale med både instruktør Michael Madsen og Erik Møller Arkitekter.

Fakta

Copenhagen Architecture Festival x FILM er Københavns nye festival for arkitekturfilm. Den afholdes første gang 27. – 30. marts 2014.

Festivalen vil beskæftige sig med film som formidling af arkitektur, i dokumentarer og portrætfilm, og den vil udvikle et blik på sammenhænge mellem arkitektonisk og filmisk rum i klassisk og kontemporær filmkunst.

Festivalen kombinerer filmvisninger, debatarrangementer, symposier, forelæsninger, walks, in-situ visninger og meget andet.

Festivalen er støttet af Det Danske Filministitut.

Copenhagen Architecture Festival x FILM

"Cathedrals of Culture" er et nyt 3D-filmprojekt bestående af seks dele igangsat af tyske Wim Wenders. Projektet havde verdenspremiere på Berlinalen i år. Blandt de seks instruktører er Wim Wenders selv, Michael Glawogger og Robert Redford, der hver især har kastet deres blik på et vigtigt stykke arkitektur.

Læs Q&A med producer Anne Köhncke om tilblivelsen af "Cathedrals of Culture".

Visningen begynder lørdag kl. 13.30 med visning af Wim Wenders film om Berliner Philharmonien. Billetter bestilles ved at skrive til drk@copenhagenarchitecturefestival.com.

Programmet for alle festivalens aktiviteter kan findes på www.copenhagenarchitecturefestival.com