Copenhagen Film Fund får Oscar-vindere til København

INTERNATIONALT. Oscar-vinderne Tom Hooper og Eddie Redmayne kommer til København i slutningen af måneden for at optage filmen "The Danish Girl", der handler om en af verdens første kønsskifteopererede kvinder. Copenhagen Film Fund har støttet filmen med 6 mio. kr. og har dermed muliggjort optagelserne i den danske hovedstad.

Copenhagen Film Fund har siden stiftelsen i 2013 arbejdet på at få en international storfilm til København. Det er nu lykkedes i form af optagelserne til spillefilmen "The Danish Girl", der bliver instrueret af den Oscar-belønnede instruktør Tom Hooper.

"The Danish Girl"

"The Danish Girl" er en kærlighedshistorie, der er inspireret af historien om det danske kunstnerpar Einar og Gerda Wegener. Deres ægteskab og arbejde bliver sat på en prøve, da Einar realiserer sit ønske om at få en kønsskifteoperation. Historien om Lili Elbes rejse og transformation er baseret på David Ebershoffs roman "The Danish Girl".

Filmen bliver instrueret af den engelske Oscar- og BAFTA-belønnede instruktør Tom Hooper, der blandt andet står bag filmen "Les Misérables" og "Kongens store tale". Filmens to hovedrolleindehavere er den svenske skuespillerinde Alicia Vikander, kendt for rollen som Dronning Caroline Mathilde i Nikolaj Arcels "En kongelig affære", og den britiske Eddie Redmayne, der for nyligt vandt en Oscar for sin præstation som astrofysiker Stephen Hawking i "Teorien om alting". 

Copenhagen Film Fund

Copenhagen Film Fund (CPHFF) blev stiftet i 2013 af Producentforeningen og er et samarbejde mellem en række københavnske kommuner, Region Hovedstaden og forskellige aktører fra filmbranchen. Fonden har til formål at styrke hovedstadens position som et attraktivt sted for film- og tv-produktion, og dermed være med til at skabe vækst i filmbranchen. CPHFF har et budget på 35 millioner kroner til og med 2015, og har valgt at støtte "The Danish Girl" med seks millioner kroner.

Indtil nu har CPHFF blandt andet investeret i "Barnaby" afsnit 100, "Mord Uden Grænse", der vises på DR, samt "Wallander" og "Broen III" der begge er i produktion.

Optagelserne er i fuld gang i England netop nu. Når produktionen flytter til København i slutningen af måneden, vil begge skuespillere være med. Der er beregnet 10 dages optagelser i centrum af København.

Finansieret af Copenhagen Film Fund

Copenhagen Film Funds direktør Thomas Gammeltoft udtaler om projektet:

"'The Danish Girl' er et fantastisk filmprojekt, og det er en kæmpe glæde for fonden, at filmen nu optages on location i indre København, hvor Einar Wegener selv boede. Lige siden Copenhagen Film Fund blev etableret, har vi arbejdet intenst på at få en stor international spillefilm til København. Og siden vi startede fonden og faktisk også længe før, har "The Danish Girl" været på tale."

Han forklarer ydermere, hvordan optagelserne af en international film som "The Danish Girl" ikke blot vil give København og Danmark international eksponering og branding, men samtidig skabe vækst og beskæftigelse i forbindelse med optagelserne.