Copenhagen Jazz Film Festival 2019

FILMFESTIVAL. I februar slår Copenhagen Jazz Film Festival 2019 dørene op for et musikalsk program som en del af årets VinterJazz Festival. Der er oplevelser for både jazz- og filminteresserede i København fra den 15. til 23. februar og senere på året i Aarhus, Kolding og Aalborg.

Det er fjerde gang siden festivalens start i 2016, at Copenhagen Jazz Film Festival byder indenfor til visning af internationale jazz film, som ellers ikke er at finde på det store lærred i Danmark. I år består festivalprogrammet af ni visninger med i alt 19 film fra fire kontinenter og 12 lande. Det er festivalens største program siden åbningsåret, hvor musik- og filmelskere kan dykke ned i alle dele af jazzskalaen gennem både lange og korte fiktion- og dokumentarfilm.

Festivalen indledes i København under Vinterjazz 2019 i februar, hvor Gloria Biograf, Cinemateket og Borups Højskole lægger rammerne for filmvisninger, debatter og livemusik. I Gloria Biograf er der mulighed for at opleve de film, der konkurrerer om årets publikumspris. 

Jazz film i hele landet

Det er andet år i træk, at Copenhagen Jazz Film Festival afholdes som del af den årlige landsdækkende VinterJazz Festival, der sørger for at jazzen kan varme ind i kroppen også i de kolde måneder.  

Når festivalen takker af i København, rykker flere af filmene videre til visninger i Aarhus, Kolding og Aalborg i forbindelse med lokale jazzfestival-arrangementer frem til efteråret. 

Copenhagen Jazz Film Festival åbner i Cinemateket fredag den 15. februar kl. 19. Her vises den danske dokumentar ’Weightless - A Recording Session With Jakob Bro’’ af instruktør Sune Blicher om den danske guitarist Jakob Bro samt den australske portrætfilm ’Bill Frisell. A portrait’ af instruktør Emma Frantz. 

Læs mere om årets program på jazzfilmfest.com

Festivalen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Tags: