Copenhagen Jewish Film Festival inviterer til film og samtaler over 8 dage

FESTIVAL. Copenhagen Jewish Film Festival løber af stablen for 14. gang fra den 27. januar til 3. februar.

Den 27. januar – på den officielle Auschwitz-dag – skydes den 14. udgave af Copenhagen Jewish Film Festival i gang med arrangementer fordelt over en uge. 

Her kan du opleve film, samtaler og koncerter, når festivalen både inviterer inden for i Cinemateket, men også afholder arrangementer i Københavns synagoge og Verdens kultur centret på Nørrebro. I filmprogrammet kan man blandt andet se eller gense Susanne Biers svenske debutfilm 'Freud flytter hjemmefra'. 

For andet år i træk står festivalen desuden bag en række skole- og formidlingsaktiviteter i forbindelse med den internationale Auschwitz-dag. 

Festivalen er både målrettet jøder og ikke-jøder med det formål at udbrede viden om jøder og jødisk liv i Danmark og uden for landets grænser. Og det er et emne, der stadig er relevant i hele verden, blandt andet så historien aldrig forsvinder hen i glemslen, i takt med at Holocaust-overleverne ikke længere er i blandt os.

"Vi vil, gennem filmens og kunstens kraft, nuancere, hvordan vi i fremtiden skal gribe overleveringen af Holocaust og historien an. Således er festivalen både en national påmindelse om, at vi har en kæmpe opgave foran os. Festivalen er også den 14. fejring af filmverdenens bud på, hvad der kendetegner jødisk kultur og identitet," skriver festivalchef Anne Boukris i det trykte programs.

CJFF har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut. "Når man ser på filmprogrammet, er der fortsat høj kvalitet. Festivalen er god til at finde relevante film samt film, der udvider emnefeltet. Mange af dem berører mere almenmenneskelige temaer som erindring, storpolitik og familiepolitik. Desuden afspejler festivalen, at emnet og tematikkerne stadigvæk optager filmkunsten," siger redaktør Flemming Kaspersen om støttetildelingen.