CPH PIX - 96 siders program ude nu

Lastbilerne har været ude med de nytrykte CPH PIX-programmer til de københavnske biografer. Fra i dag kan du hente din kopi og få overblik over de mange film.

Over 180 film fordelt på ti dage. Det 96 sider store program for dette års CPH PIX er på gaden med et væld af film fra hele verden, særarrangementer, koncerter og festligheder. Festivalen løber i perioden 15.-25. april i de københavnske biografer.

New Talent Grand Prix

I hovedkonkurrencen New Talent Grand Prix finder man 13 film, der har fundet vej til København fra både fjerne hjørner af verden og nabolandet på den anden side af sundet.

Fakta

Natfilms Festivalen og Copenhagen International Film Festival forenede i 2009 deres kræfter og fusionen resulterede i CPH:PIX.

Festivalens program omfatter en bred vifte på mere end 180 film og hovedkonkurrence New Talent Grand Prix, der er helliget de nye filmtalenter og omfatter 13 konkurrende film.

CPH:PIX 2010 løber af stablen mellem den 15.-25. april i udvalgte københavnske biografer.

Danmark er repræsenteret i hovedprogrammet med "Hold om mig" af Kaspar Munk, der viser mobningens grumme væsen gennem fire forskellige børns oplevelser med magtrelationer og intriger i skolegården. "Hold om mig" har modtaget støtte fra Råfilm, som er et initiativ under Det Danske Filminstitut.

New Danish Talent

Skæve og forunderlige film fra New Danish Screen og Filmværkstedet har også fundet vej til programmet. Filmværkstedet bidrager med cross-media projektet "Kamikaze", der omfatter Daniel kragh-Jacobsens "Robin Färdig" og Emil Næsby Hansens "Trainhopping".

New Danish Screen bidrager med to serier den ene med "Bobby" af Julie Bille, "Promise" af Mortenn BH og "Sky" af Mikkel Sørensen. Den anden serie indeholder "Mand eller mus" af Jan Bacher Dirchsen, "Sommer i Tyrol" af Anna Neye og "Limboland" af Jeremy Weller.

Forpremiere på "R"

Festivalen tæller desuden forpremieren på Michael Noer og Tobias Lindholms fængselsfilm "R", der både vandt hovedprisen og FIPRESCI-prisen på Göteborg International Film Festival. "R", der i øjeblikket oplever filmen stor international bevågenhed, er ligeledes støttet af New Danish Screen.

Læs mere om CPH PIX og find årets program med alle dens spændende internationale film i din nærmeste biograf eller online.

Tid: 15.-25. april 
Sted: Udvalgte københavnske biografer
Billet: Enkeltbilletter 75 kr. stykket og filmpas til 635 kr. Desuden rabatordning på hverdagsforestillinger før kl. 15 i Dagmar Biograf for studrende og pensionister. Se www.cphpix.dk for særarrangementer.