CPH PIX varer lige til Påske

CPH PIX. Fra 2. til 16. april er der lejlighed til at deltage i CPH PIX og se film fra hele verden.

CPH PIX-åbnede den 2. april med forpremiere på danske Fenar Ahmads debutspillefilm "Ækte vare", der udspiller sig i rap-miljøet og har rapperen Gilli i hovedrollen. Filmen er med i festivalens konkurrence for debuterende instruktører, New Talent Grand Pix.

Under festivalen er der forpremiere på yderligere to danske spillefilm: Christian E. Christiansens "Lev stærkt" om ulovligt gaderæs og venskaber, som sættes på hård prøve, og Pernille Fischer Christensens "En du elsker" med Michael Persbrandt som ramponeret rockstjerne og Trine Dyrholm som hans producer.

Også tre dansk koproducerede film får forpremiere. Det er svenske Lisa Langseths "Hotell" med Alicia Vikander, svenske Lukas Moodyssons "Vi er de bedste" og finske Pirjo Honkasalos "Betonnatten". De to første deltager i konkurrencen om festivalens publikumspris.

Masser af danske kortfilm

Festivalen inviterer til premiere på otte nye kortfilm produceret med støtte fra talentudviklingsordningen New Danish Screen. Også det særlige projekt Shoot it! med fem kortfilm, som er lynudviklet og -produceret på godt et halvt år under New Danish Screen, får premiere. Blandt de fem film er værker af Janus Metz og Shaky Gonzales.

Yderligere en række kortfilm vil blive vist på festivalen blandt andet førsteårsproduktioner fra den nye Super16-årgang.

Fans af politiske thrillers kan i serien On Location gense Nikolaj Arcels ti år gamle spillefilmdebut "Kongekabale" i Christiansborg-omgivelser.

PIX over hele landet

Som et nyt initiativ vil CPH PIX i år for en aften vise film i 12 biografer over hele landet. Det er Bong Joon-hos science fiction-thriller, "Snowpiercer", der vises den 9. april kl.21.30; en film der skabte hype under årets Berlin Filmfestival, og som ellers ikke ville have fået chancen for at få større udbredelse i danske biografer.

Se programmet på CPH PIX

Tags: CPH PIX 2014