CPH:DOX åbner med Det erotiske menneske

CPH:DOX. Festivalen inviterer til åbningsgalla og danmarkspremiere på "Det erotiske menneske" i Store Vega onsdag den 3. november. Filmen kan samtidig ses i 40 biografer over hele landet.

Når CPH:DOX for ottende gang inviterer til dokumentarfilmfestival, er det med åbningsgalla i Store Vega og premiere på en af dette års mest omtalte dokumentarfilm, Jørgen Leths "Det erotiske menneske".

Samtidig inviterer biografklubben DOX:BIO til simultan-visning af filmen i 40 biografer over hele Danmark, og her vil publikum efter filmen kunne se streamingen af en live Q&A med Jørgen Leth.

"Det erotiske menneske" er Leths meget personlige refleksion over det erotiske og en hyldest til kvindekroppen. Den havde premiere på Toronto filmfestivalen i september og er udvalgt til en lang række internationale filmfestivaler blandt, andet IDFA i Amsterdam, der begynder den 18. november.

Åbningsgalla med "Det erotiske menneske" og Jørgen Leth
Tid: 3. november kl. 19.00
Sted: Store Vega
Billetter: kan købes på www.cphdox.dk  
+ deltagende biografer på www.doxbio.dk

Fra torsdag den 4. november vil "Det erotiske menneske" kunne ses i udvalgte biografer landet over.

Hvem vinder?

"Det erotiske menneske" er sammen med 12 andre dokumentarfilm fra hele verden udvalgt til DOX-festivalens hovedkonkurrence DOX:AWARD.

Ud over hovedkonkurrencen har CPH:DOX fem andre konkurrencer: NEW:VISION til film, der udforsker grænserne mellem dokumentar og kunstfilm, SOUND & VISION til musikfilm, AMNESTY AWARD til film, der sætter fokus på menneskerettigheder og social ulighed, DANISH:DOX til nye danske stemmer på dokumentarscenen, og SHORT:DOX hvor publikum kan stemme på den bedste kortfilm. Desuden uddeler Politiken en publikumspris.

Særligt fokus

Desuden kører CHP:DOX en række serier med særligt fokus.

I år er det VISUAL:ALBUMS dedikeret til den helt nye genre, det visuelle album, der hverken er plade eller film. Serien TELE:VISION sætter fokus på fjernsyn, når det er mest nyskabende, DOUBLE TAKE er en serie af videoinstallationer på Statens Museum for Kunst, ENJOY POVERTY ser på fattigdommens forskellige ansigter og FOOD ON FILM fokuserer i samarbejde med Meyers Madhus på det, vi putter i munden.

Se hele CHP:DOX-programmet her.

Tags: CPH:DOX 2010