CPH:DOX afslører de nominerede til hovedprisen

DOKUMENTAR. CPH:DOX har netop afsløret de nominerede til festivalens hovedpris DOX:AWARD. Der er to danske bidrag blandt de 12 udvalgte film.

Hovedkonkurrencen DOX:AWARD på dette års CPH:DOX tæller fire verdenspremierer og tre europæiske premierer. Blandt de nominerede produktioner fra Danmark er Anders Østergaards "1989" og Joshua Oppenheimers "The Look of Silence". Det endelige konkurrenceprogram afsløres den 13. oktober.

Åbningsfilmen på CPH:DOX 2014 bliver netop "1989", der får verdenspremiere på festivalen. Åbningsgallaen finder sted den 5. november i DR Koncerthuset.

Trailer

Program

"1989" af Anders Østergaard og Erzsebet Racz (Danmark)

Anders Østergaards historiske storfilm genskaber den dramatiske optakt til det øjeblik, hvor muren faldt – og en glemt historie, der blev begravet i støvet af den.

"Actress" af Robert Greene (USA)

Fra tv-serien "The Wire" til et liv som moderne husmor i New Yorks forstæder – og tilbage igen? En drilsk men vedkommende hybridfilm om en kvindes hovedrolle i sit eget liv.

"Approaching the Elephant" af Amanda Rose Wilder (USA)

Den eneste regel er, at der ikke er nogen regler. Et år på en amerikansk friskole, hvor anarkiet lurer, og hvert billede summer af liv.

"Horse Money" af Pedro Costa (Portugal)

Langsom, ulmende og hårrejsende som en horrorfilm. Portugisiske Pedro Costa udvider dokumentarismens felt med årets mørkeste og mest foruroligende værk.

"I Want to See the Manager" af Hannes Lang (Tyskland/Italien)

Menneskeheden set udefra i en film, der fra alle syv verdenshjørner minder os om, at en gæst fra rummet straks ville forlange at se planetens manager.

"Scenario" af Philip Widmann og Karsten Krause (Tyskland)

En mand og hans sekretærs affære i 70'ernes gråbrune Tyskland, rekonstrueret som en absurd rapport. Alt er under kontrol, på nær meningen med det hele.

"Stranded in Canton" af Måns Månsson og Li Hongqi (Sverige, Danmark, Kina)

En afrikansk forretningsmand strandet i en kinesisk millionby, fortabt og forelsket – i et cinematisk eksperiment på slap line mellem virkelighed og fiktion.

"The Fortune You Seek Is In Another Cookie" af Johannes Gierlinger (Østrig)

En svimlende jordomrejse i jagten på lykken som poetisk og politisk praksis i traditionen fra Chris Marker.

"The Look of Silence" af Joshua Oppenheimer (Danmark, Indonesien, Norge, Finland, England)

En mand bryder tavsheden og konfronterer sin brors mordere i opfølgeren til "The Act of Killing", der ser på folkemordet i Indonesien fra ofrenes synsvinkel.

"All Fall Down" af Mary Posatko og Emily Topper (USA)

Baltimore, 1972: Henry Selhorst, far til 13 børn, bliver dræbt få gader fra, hvor han bor. Årtier senere beslutter hans barnebarn Emily sig for at afsløre sandheden om et virkeligt mordmysterium mørklagt af den kollektive hukommelses tåge.

"Citizenfour" af Laura Poitras (USA/Tyskland)

Den amerikanske journalist og filmskaber Laura Poitras har været Edward Snowdens fortrolige kontakt, siden NSA-skandalen begyndte. 'Citizenfour' afdækker én af de mest dramatiske whistleblower-sager i vor tid helt tæt på.

"The Postman's White Nights" af Andrei Konchalovsky (Rusland)

De lokale indbyggere i en landsby i det russiske vildnis optræder som dem selv i Andrey Konchalovskys udsøgte hybrid mellem dokumentar og opfindsom iscenesættelse, som blev prisbelønnet med en "Silver Lion" ved den seneste filmfestival i Venedig.

Trailer

CPH-DOX nyhedsbrev billede