CPH:DOX, Filmværkstedet og DR prøver nye talenter

TALENT. For andet år i træk uddeler CPH:DOX i samarbejde med DR og Filmværkstedet en pris til unge, blomstrende instruktørtalenter i forbindelse med årets dokumentar-filmfestival. Ansøgningsfrist den 21. september.

Har du en instruktør gemt i maven, elsker du at lave film og kunne du tænke dig at vinde 25.000 kr. til at lave din egen dokumentarfilm, så er Talentprisen noget for dig.

Hvad er Talentprisen?
Talentprisen er en konkurrence under CPH:DOX-festivalen, som giver unge filmskabere en mulighed for at pitche deres filmidé til den professionelle dokumentarfilmbranche. DR har sat 25.000 kr. på højkant i produktionsstøtte, og Filmværkstedet bidrager med produktionsudstyr.

Ti udvalgte finalister konkurrerer fredag den 2. november 2012 ved et særligt talentpitch-event i København, som led i CPH:DOX festivalen. Her vil et professionelt panel udråbe den endelige vinder af talentprisen 2012.

Projekterne skal være originale og velskrevne. Historierne kan spænde vidt både idémæssigt og stilistisk. Karaktererne skal provokere eller fascinere. Projekterne kan være skæve og excentriske, nyhedsdrevne og pågående, konceptuelle, observerende eller helt personlige.

Hvem kan deltage?

Alle unge og nye instruktørtalenter kan pitche deres filmprojekt. Det handler hverken om erfaring, baggrund, CV eller om at kende de rigtige mennesker. Det kan både være dig, der går rundt med en gemt instruktør i maven og drømmer om at lave din første film, eller dig, som allerede har lidt erfaring med at lave film, men brænder for at lave endnu flere. For at blive udvalgt, skal du være bosat i Danmark, og har du lavet film før, må de ikke have været vist på tv.

Hvad vinder du?

Vinderen modtager 25.000 kr. sponsoreret af DR til udvikling og produktion.

Dokumentarfilmen må max være 25 minutter, og afhængigt af den færdige films kvalitet kan den blive vist på en af DR’s kanaler, samt på CPH:DOX i hjemmeside.

Ansøgning skal indeholde følgende i én samlet mail:

  • Treatment med beskrivelse af projekt og filmidé (max 2 sider)
  • CV/biografi på instruktør
  • Link til en færdigklippet trailer eller udsnit af filmen på max 3 minutter, som skal uploades via Vimeo. Husk at skrive brugernavn og adgangskode til linket, og sørg for at link og kode virker minimum til den 5. november 2012.

Du bestemmer selv, om traileren viser filmens overordnede idé/forløb eller fokuserer på eksempelvis hovedkarakter eller tematik. Husk at den endelige, færdigproducerede film max må være 25 minutter.

Det er ikke tilladt at ansøge med en allerede færdigproduceret film, men udelukkende med idéer/projekter med henblik på videre udvikling/produktion.

Den endelige udvælgelse af de ti finalister vil blive baseret på idéens styrke og originalitet, og i hvilket omfang de 25.000 kr. til produktion af filmprojektet vil øge mulighederne for yderligere finansiering og eventuel transmission på nationalt TV.

Vigtig info og retningslinjer for ansøgning

Ansøgningen skal sendes via e-mail til Mette Bjerregaard på: talentpris@cphdox.dk senest fredag den 21. september 2012, kl. 12.00. Husk at skrive dit fulde navn i emnefeltet på e-mailen. Som ansøger skal du kunne deltage ved pitch-eventen under CPH:DOX festivalen fredag den 2. november 2012 i København. De ti finalister, som udvælges til at pitche deres filmprojekt den 2. november, får svar midt oktober.

CPH:DOX, Filmværkstedet og DR præsenterer dette års talentkonkurrence.