CPH:DOX næststørst i Europa

CPH:DOX. 70.100 besøgte i denne november festivalen imod 51.800 i 2012. CPH:DOX er dermed en af verdens største dokumentarfilmfestivaler.

Med et øget publikumsbesøg på 35 % i forhold til sidste år kan CPH:DOX nu i sit elvte år prale med at være Europas næststørste dokumentarfilmfestival og en af verdens største.

dox13 
Antal besøg på CPH:DOX

Siden starten i 2003 har CPH:DOX hvert år fejret publikumsrekord, men i år har festivalen oplevet en ekstra stor stigning i antallet af besøgende. 70.100 publikumsvisninger er det blevet til, heraf 4.500 digitale visninger af fem film gennem VOD-platformen Doc Alliance i de sidste 48 timer af festivalen.

"Vi er totalt overvældede og utroligt taknemmelige for, at publikum i den grad har taget festivalen til sig. Det er og har været en fornøjelse at være med til at sikre Danmark en førende position inden for dokumentarfilm, og årets enorme opbakning fra presse og publikum har styrket os i vores ambition om at blive én af verdens vigtigste og største dokumentarfilmfestivaler," siger festivaldirektør Tine Fischer.