CPH:DOX skudt i gang

GALLA. Der var verdenspremiere på Christian Bonke og Andreas Koefoeds "Ballroom Dancer" tirsdag ved åbningen af CPH:DOX, der igen i år er spækket med film og arrangementer.

På bare otte år er CPH:DOX blevet en af Europas førende dokumentarfilmfestivaler. Med mere end 200 dokumentarfilm fra hele verden og et fyldigt udvalg af arrangementer på programmet er den københavnske festival klædt godt på til elleve dage i dokumentarens tegn.

Filmene fordeler sig på syv faste konkurrenceprogrammer med internationale juryer og en række tematiske serier, der sætter fokus på aktuelle politiske og æstetiske problemstillinger.

CPH:DOX 2011

CPH:DOX løber frem til den 13. november.

Læs mere og køb billetter på www.cphdox.dk

"Ballroom Dancer", der vises ved åbningsgallaen, deltager i festivalens internationale hovedkonkurrence DOX:AWARD, hvor den er oppe imod tretten andre film. Christian Bonke og Andreas Koefoed har fulgt den tidligere verdensmester i latin dans, Slavik Kryklyvyy. For ti år siden begik han sig blandt dansens verdenselite. I dag har den kompromisløse danser sat sig for at generobre sin plads på de bonede gulve. "Ballroom Dancer" er også udtaget til IDFA i Amsterdam

Læs dobbeltinterviewet "En dans med dæmoner" med "Ballroom Dancers" to instruktører.

"Ballroom Dancer" er produceret af Jakob Nordenhof Jønck for Danish Documentary med støtte fra New Danish Screen.

CPH:DOX løber fra den 3. til den 13. november.

Læs mere og køb billetter på www.cphdox.dk

CPHDOX_210