Cyron Melville bliver Shooting Star i Berlin

Cyron Melville

En international jury har under European Film Awards-ugen i København udvalgt den 24-årige skuespiller Cyron Melville som et af ti europæiske skuespillertalenter, der skal præsenteres som Shooting Star under Berlin Filmfestivalen (5.-15. februar).

Cyron Melville, der er halvt dansk, halvt skotsk, har haft mange roller både på tv og film, siden han som 10-årig spillede hovedrollen i Carsten Rudolfs "Menneskedyret" (1995). Han har haft store roller i Aage Rais-Nordentofts "2 ryk og en aflevering" (2003), Christian E. Christiansens "Råzone" (2006), Christina Rosendahls "Supervoksen" (2006) og Natashas Arthys "Fighter" (2007), og i 2009 kan han ses i Mogens Hagedorn Christiansens "Vølvens forbandelse" og i hovedrollen i Morten Gieses "Daniel" (arbejdstitel).

Den unge skuespiller har spillet med i afsnit af DR's dramaserier "Forbrydelsen" og "Sommer" og er desuden en talentfuld trommeslager.

Juryen, der har udpeget Melville, præsenterer den unge Shooting Star med følgende ord: "Med sit fotogene udseende og sin stærke fysiske tilstedeværelse, besidder han en troværdighed, som øjeblikkeligt fænger hos publikum, og en iøjefaldende alsidighed vil sikre hans position som skuespiller i mange år".

Målet med Shooting Stars er at promovere nye skuespillere med international gennemslagskraft. Det er European Film Promotion, der står for arrangementet, som afholdes for 12. gang, og for andet år i træk står en international jury bag udvælgelsen af de ti mest fremtrædende stjerner blandt unge skuespillere indstillet fra 22 europæiske lande.

Under Berlin Filmfestivalens første weekend kan Cyron Melville foruden pressemøder, fotosessions, middage, gallafester og after parties se frem til at skulle gå op ad den røde løber og mødes med castere, producere og en lang række filmfolk; alt det der skal skabe opmærksomhed om en ung kommende stjernes internationale karriere.

Blandt de øvrige ni Shooting Stars er også engelske Carey Mulligan, der spiller med i Lone Sherfigs kommende engelsk-producerede spillefilm "An Education", som netop er udtaget til Sundance Filmfestivalen.

Festivalen har endnu ikke meldt ud om indholdet i konkurrenceserierne.

Pressemateriale og mere om arrangementet: www.shooting-stars.eu

DFI factsheet
Daniel

For yderligere oplysninger:

Det Danske Filminstitut
Christian Juhl Lemche, 3374 3464, christianjl@dfi.dk

Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk

Panorama Agency (manager for Cyron Melville)
Lene Seested, 7022 3224, lene@panoramaagency.com