D-A-D-filmen "True Believer" er klar

Billede til artiklen D A D filmen True Believer er klar
Torleif Hoppe har nu sammensat 25 års optagelser med et af landets mest elskede og længstlevende rockbands. Den personlige portrætfilm "True Believer" har biografpremiere den 10. oktober.

"You're only one hit-single away from world domination guys"!

Ordene høres fra D-A-D-forsanger Jesper Binzers mund, men henviser til de managers, der gennem tiden har troet lige så meget på bandet, som de selv har. Og som det meste af Skandinavien har.

Selvom verdensherredømmet lader vente på sig, har det aldrig bremset Danmarks husrockere nummer ét, der efter mere end 25 år sammen stadig optræder på de store scener, og om en måned (den 10. november) udsender deres 10. studiealbum. Og i hele perioden - fra midtfirserne til for nylig - har en mand med et videokamera rumsteret i kulissen.

Billede til artiklen D A D filmen True Believer er klarTorleif Hoppe er barndomsven med bassist Stig Pedersen. Han har fra begyndelsen hjulpet bandet med alt fra musikvideoer og merchandise til scenografier, lys, special effects og udformningen af det for længst legendariske kohoved-logo. Men han er også uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole, har arbejdet med tv-serier som "Forbrydelsen", "Nikolaj og Julie" og "Hotellet" - og nu smelter de to verdener altså sammen i dokumentarform.

Mere end 500 timers filmmateriale danner udgangspunkt for denne 'rockumentary', der råt for usødet skildrer de op- og nedture, årene i D-A-D har tildelt medlemmerne - herunder også Peter Jensen, bandets første trommeslager, der forlod D-A-D i 1999.

"True Believer" har modtaget udviklings- og produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut og distribueres af Nordisk Film. Filmen kan ses fra den 10. oktober i København, Odense, Århus og Aalborg.

[Foto: Deborah Feingold]

Trailer: