"Dagbog fra midten" trækker seere

Billede til artiklen Dagbog fra midten trækker seere
Tirsdag den 10. februar havde Christoffer Guldbrandsens nye dokumentar "Dagbog fra midten" tv-premiere. Allerede aftenen inden var det muligt at se filmen på DR's website - en mulighed 10.000 danskere benyttede sig af alene i tidrummet fra kl. 18-24. Tv-premieren på DR2 trak hele 227.000 seere, hvilket er på linie med DR2's mest højtprofilerede programmer.

"Dagbog fra midten" følger meget nærgående Naser Khader, Gitte Seeberg, Anders Samuelsen og deres parti Ny Alliance, fra stiftelsen af partiet til nedturen, der indtil videre er endt med Naser Khaders udmeldelse af partiet i januar 2009.

Filmen har de seneste dage vakt opsigt i medielandskabet og affødt stærke reaktioner fra flere af filmens aktører. Frontfigurerne i det, der engang var Ny Alliance, er i splid over det billede, som dokumentarfilmen tegner af dem. Pressens anmelderkorps har derimod været enige - her har filmen fået en overordentlig positiv modtagelse.

  • "Endnu en gang lykkes det for Christoffer Guldbrandsen at skildre et stykke politisk danmarkshistorie, mens det sker. Det kan ikke længere tilskrives held." - skriver Lars Trier Mogensen i Politiken. (5 ud af 6 hjerter)
  • " (