Dan Dream til amerikansk genrefestival

FESTIVAL. "Dan Dream" med Casper Christensen og Frank Hvam er inviteret til Amerikas mest prominente genrefilmfestival, Austin Fantastic Fest, der finder sted 21.-28. september.

"Dan Dream", Casper Christensen og Frank Hvams iværksætter-eventyr om verdens første elbil, varmer op til sin amerikanske premiere på Austin Fantastic Fest i Texas' hovedstad.

Festivalen, der afholdes fra 21. til 28. september, er en af Amerikas mest prominente filmbegivenheder med speciale i alt fra gys og gore til komedie, fantasy og science fiction.

Med "Dan Dream", der er instrueret af Jesper Rofelt, er det tredje gang, komikerduoen Christensen og Hvam drager til genrefestival i Austin. I 2011 deltog de med "Klovn – The Movie", som vandt prisen for bedste komedie og bedste komediemanus, og i 2015 vendte de tilbage med "Klovn Forever". Netop i 2015 vandt Anders Thomas Jensen prisen for bedste komedieinstruktør med "Mænd og høns".

"Dan Dream" fortæller historien om entreprenøren Thorkild, der i starten af 1980’erne kaster sig over et revolutionerende projekt. Der er ikke mange, der tror på det, men han får samlet et broget team af specialister til at hjælpe sig med at realisere sin visionære ide – at udvikle verdens første elbil.

Casper Christensen og Frank Hvam har skrevet manuskript til filmen og udfylder selv to af de bærende roller. På rollelisten ses også Mia Lyhne, Peter Gantzler, Lars Hjortshøj, Magnus Millang og Niclas Vessel Kølpin.

"Dan Dream" er Jesper Rofelts debut som spillefilminstruktør og er produceret af Jesper Zartov for Nutmeg Movies med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen kan ses via streaming og på dvd.

Austin Fantastic Fest 21.-28. september