Danish Adventure Film Festival i Cinemateket

FESTIVAL. Udendørs, højt til vejrs – og helt ude på kanten af det mulige! Danish Adventure Film Festival (D.A.F.F) rammer Cinemateket fra 1.-4. december.

Torsdag den 1. december slår Cinemateket dørene op til fire dage med en række af tidens bedste adventurefilm.

Den niende udgave af D.A.F.F. byder på eventyr, storslået natur, fjerne kulturer, ekstreme ekspeditioner, adrenalin, spænding og actionsport i dens mest intense øjeblikke.

Festivalen har i alt 20 film på programmet, hvoraf mange har høstet filmpriser verden over. Bl.a. vises filmen "Solitaire", om en gruppe skiløbere på oplevelse i det golde sydamerikanske bjerglandskab – og af mange udråbt som den smukkeste skifilm nogensinde.

I år byder festivalen desuden på verdenspremiere på tre danske film: "Eksponeret – Ama Dadlam 2010" følger de to danske bjergbestigere Lee Z. Berg og Christian Als' ekspedition til bjerget Ama Dadlam, der på grund af dets skønhed bliver beskrevet som det mest spektakulære bjerg i verden. Filmens to hovedpersoner vil i forbindelse med verdenspremieren i Cinemateket holde et kort foredrag om ekspeditionen.

Den anden danske verdenspremiere, "A Backyard in Nowhere", er en utraditionel film om fluefiskeri, der med sin blanding af westernelementer og gonzo-journalistik eksperimenterer med en ny genre inden for fiskefilm. Til visningen lørdag den 3. december vil instruktørerne Peter Christensen og Mathis Eskjær introducere filmen.

I filmen "Bhutan: Rejsen mod Lykken" tager instruktøren Ole Bendtzen på jagt efter lykken i verdens sidste uberørte paradis, Bhutan, der udover at være et af verdens fattigste lande også er et af verdens lykkeligste! På sin vej møder instruktøren en mand med tre koner, munke med mobiltelefoner og lederen af Bhutans ministerium for lykke. Filmens instruktører Ole Bendtzen og Egil Dennerline præsenterer filmen ved visningen søndag d. 4. dec.

Billede fra dilmen A Backyard in Nowhere
"A Backyard in Nowhere" (2011)

Prisuddeling og medlemstilbud

Festivalens film dyster om fem priser, der vil blive overrakt ved awardshowet i Cinemateket fredag den 2. december, hvor der også vises en udvalgt film og bidder fra vinderfilmene.

Tidligere samme dag inviteres Cinematekets medlemmer til en gratis visning af filmen "Snøhulemannen". Filmen introduceres af projektchefen for Danish Adventure Film Festival, Sofie Hvitved.

Praktiske oplysninger

Festivalpris: 65 kr. per visning (Awardshow dog kun 30 kr.). Et rabatkort koster 195 kr. og giver adgang til fire film for tre films pris.

Læs mere om filmene og bestil billetter.

Læs om festivalen og se trailers på adventurefilmfestival.dk og hold dig opdateret på www.facebook.com/danishadventurefilmfestival.

D.A.F.F 2011 trailer