Danmarkspremiere på Madness musikfilm i Cinemateket fredag den 26. juni

Billede til artiklen Danmarkspremiere på Madness musikfilm i Cinemateket fredag den 26. juni
Det britiske band Madness spiller på årets Roskilde Festival. Men allerede på fredag den 26. juni kan du få en unik introduktion, når Cinemateket til Friday Late Night har danmarkspremiere på Julien Temples spritnye film om bandet.

"The Liberty of Norton Folgate" (2009) er en portræt- og koncertfilm optaget i Hackney Empire midt i det gamle Østlondon og midt i et miks af immigranter, unge professionelle kunstnere og den sidste rest af arbejderklassen. Filmen er en musikalsk rejse gennem Madness' historie såvel som en hyldest til London i al dens herlighed, fordærv og magi.

"The Liberty of Norton Folgate" er desuden titlen på Madness' seneste album, som i maj i år brød 10 års plade-tavshed og markerede 30-året for bandets dannelse. Madness har arbejdet i næsten tre år på dette album, der fremstår som en musikalsk kortlægning af Londons kvarterer og de mange forskellige grupper af jødiske, asiatiske, irske og caribiske indvandrere, der er med til at gøre byen storslået.

Filmen vises fredag den 26. juni kl. 22.00 i Cinemateket. Herefter vender aftenens DJ plader i Friday Late Night baren, og der trækkes lod om en håndfuld "The Liberty of Norton Folgate" cd