Danmarkspremiere på Motley's Law

DOKUMENTAR. Det er med livet som indsats, når den amerikanske forsvarsadvokat Kimberley Motley går på arbejde i Afghanistans hovedstad, Kabul. Hendes nervepirrende hverdag portrætteres i Nicole N. Horanyis prisvindende dokumentarfilm "Motley's Law", som får premiere onsdag den 27. januar. 

Mor til tre, tidligere skønhedsdronning og nu eneste udenlandske advokat med licens til at procedere i Kabul – Kimberley Motley må i den grad siges at være en kompleks kvinde. Gennem to år har den danske instruktør Nicole N. Horanyi fulgt den rapkæftede advokat, hvis virke dagligt udfordres af personlige trusler og stadigt forværrede forhold i Afghanistan.

Det er Motleys kompleksitet og handlekraft, der fangede den danske instruktørs interesse: "Hun prikker til éns forestillinger om, hvordan en kvinde skal leve sit liv. Hun er ret sej, men hun provokerer mig også med sin kontante attitude og politiske ukorrekthed," siger hun om den ambitiøse forsvarer, som usentimentalt affejer beskyldninger om at svigte børn og ægtemand, der sidder hjemme i North Carolina, mens hun kæmper for menneskerettigheder i det krigshærgede land.

Hun er, ifølge Horanyi, på mange måder den ultimativt moderne kvinde, der under ekstreme forhold jonglerer med familieliv og karriere. 

Interview med Nicole N. Horanyi: Den ultimativt moderne kvinde

"Motley's Law" har vundet Grand jury-prisen på DOC NYC samt prisen for "Best Female-Directed Documentary" på Europas største dokumentarfilmsfestival IDFA. Nicole N. Horanyi har tidligere lavet dokumentarfilmene "Au Pair" (2011) og "The Devilles" (2009), der begge blev vist på internationale filmfestivaler.

CPH:DOX holder gallapremiere i Grand Teatret i samarbejde med magasinet Femina den 26. januar. Efter filmen afholdes Q&A med Kimberley Motley og Nicole N. Horanyi.

Selve premieren finder sted den 27. januar klokken 21.30 i Grand Teatret med efterfølgende paneldebat, der sætter fokus på Afghanistans nuværende situation her 15 år, efter den vestlige verden gik ind i landet. I panelet deltager dansk journalist Nagieb Khaja, tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard og Kimberley Motley selv.

Billetter kan købes på politikenbillet.dk

"Motley's Law" vises i Grand Teatret, Øst for Paradis, Biffen Nordkraft, Nicolai Biograf, Café Biografen, Kulturbiografen Frysehuset, Café Slotsbio og Humle Bio.

"Motley's Law" er produceret af Helle Faber for Made in Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Tags: