Dans for livet

Moderne dans og atomare miljøkatastrofer er ikke noget man normalt forbinder med hinanden. I Boris B. Bertrams dokumentarfilm "Tankograd" er de to ting nært forbundne - filmen kan opleves på det store lærred.

Onsdag den 19. maj kan man  i Empire Bio på Nørebro opleve både dokumentarfilmen "Tankograd" instrueret af Boris B. Bertram og bandet Ghost Society, der efter filmen i en glidende overgang vil opføre soundtracket live med akkompagnement af stillbilleder fra filmen.

Koncertvisningerne opføres efterfølgende i Café Biografen i Odense den 28. maj og i Øst for Paradis i Århus den 29. maj. Derudover vises "Tankograd" hver dag i Vester Vov Vov fra den 20. maj til den 1. juni

"Tankograd" har et dansekompagni som omdrejningspunkt, der har base i den russiske by Chelyabinsk. En by, der er 20 gange så forurenet som Tjernobyl.

Dansekompagniets store passion er den moderne dans, men for at tjene til dagen og vejen arbejder danserne om natten som go go-dansere på den mafiaejede natklub The Black Hole. Filmen viser både danserens glæde ved at bruge deres kroppe til kunst, og livet i en sundhedsskadelig by.

"Jeg var til at starte med bekymret for om filmen blev for voldsom for Rusland. Men nu lader det til, at der begynder at blive talt mere om den sovjetiske fortid i Rusland og atomforurening og flere NGO'er er interesserede i at vise filmen i f.eks. Moskva," fortæller Boris B. Bertram. Filmen har taget fem år at skabe og seks ture til Rusland for Boris B. Bertram og hans filmhold.   

Boris B. Bertram er lige er kommet hjem fra den canadiske dokumentarfilmsfestival Hot Docs, hvor filmen blev vist og positivt modtaget.

Filmen er produceret af Sarah Stockman for Barok Film A/S og har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut. Ghost Society består af Tobias Wilner og Sarah Savery. Tobias Wilner er desuden internationalt anerkendt fra soundtracket til filmen "Miami Vice" og har desuden komponeret musikken til Boris B. Bertrams første film "Diplomacy: The Responsibility to Protect".

www.tankogradmovie.com