Dansk animationskortfilm til Sundance

SUNDANCE. Den danske animationskortfilm "Tupilaq" er blevet inviteret til Sundance Filmfestivalen, som åbner den 22. januar.

Jakob Maqes animerede kortfilm "Tupilaq" er udtaget til kortfilmprogrammet på Sundance Film Festival. Dermed gør den Michael Madsens dokumentarfilm "The Visit" og den svensk-dansk koproducerede dokumentarfilm "Pervert Park", som deltager i konkurrenceprogrammet World Cinema Documentary, selskab.

En tupilak er både et symbol på en forfaders ånd og en forbandelse, som kan kastes over en fjende. Filmen giver et indblik i kontrasten mellem en traditionel grønlandsk baggrund og hverdagslivet i det vestlige samfund. 

Den seks minutter lange film kan ses på Ekko Shortlist, hvor den beskrives således:

"Mellem knejsende højhuse, osende biler og fortravlede forbrugere sidder en fordrukken mand og betragter byens mylder. Pludselig mindes han den storslåede grønlandske natur, han stammer fra – en verden, der står i skarp kontrast til den moderne civilisation. Men minderne er svære at fastholde, når storbyens barer og fristelser trænger sig på."

Intruktør Jakob Maqe er født i Nuuk i Grønland og vokset op i Aalborg. Han er uddannet fra Animation Workshop i Viborg i 2007 og har siden arbejdet med animation og instruktion.

Om dokumentarfilmene på Sundance: Fra det ydre rum til Sundance

Sundance Film Festival (22. januar-1. februar)