Dansk fængselsdrama til Rotterdam

Michael Noer og Tobias Lindholms "R" får verdenspremiere i konkurrenceprogrammet på Rotterdams filmfestival, der afholdes fra 27. januar til 7. februar.

Rotterdam International Film Festival, der er et af de meget attraktive steder, en film kan få international premiere, har udtaget Tobias Lindholm og Michael Noers "R" til Tiger Awards Competition.

Konkurrenceprogrammet har fokus på nyskabende film og debuterende instruktører, og afviklingen i ugen op til Berlins filmfestival betyder, at film af nye instruktører, der ellers ikke ville have opnået den store opmærksom under det store udbud i Berlin, får en ekstra mulighed for at blive spottet og opnå omtale blandt filmanmeldere og -købmænd.

Tobias Lindholm og Michael Noers spillefilmdebut "R" er et hårdtslående drama om en mand, der afsoner en straf for vold i Horsens Statsfængsel.
Da hovedpersonen R ankommer til fængslet, er hans mål at holde sig for sig selv og undgå problemer. Men fængslet er fyldt med regler, æresbegreber, skjulte dagsordner og overenskomster, som R skal navigere i, og han bliver hurtigt sat i et afgørende dilemma.

Instruktørduoen Tobias Lindholm og Michael Noer har henholdsvis baggrund som manuskriptforfatter og dokumentarinstruktør, og begge er filmskoleuddannede. De har tidligere sammen lavet den tragikomiske kortfilm "Hawaii". Pilou Asbæk, der spiller "R", er bl.a. kendt fra Niels Arden Oplevs "To verdener".

Rene Ezra og Tomas Radoor har produceret "R" for Nordisk Film med støtte fra New Danish Screen.

Rotterdam International Film Festival