Dansk film om Milosevic vinder pris

Dokumentarfilmen "Milosevic - præsident under anklage" vandt mandag den 25. juni the Golden Link Award, som gives af European Broadcasting Union til den bedste co-produktion i Europa. Det er netop blevet offentliggjort på festivalen Sunny Side of the Doc i Marseilles, Frankrig.
Med eksklusiv adgang bag kulisserne følger filmen de vigtigste nøglepersoner i retssagen mod den tidligere serbiske præsident, Slobodan Milosevic, fra sagen blev indledt ved Den Internationale Krigsforbryderdomstol i Haag indtil hans død i 2006.
Det tog det danske produktionsselskab Team Productions ti måneder at forhandle sig frem til at få eneret til at filme med nøglefigurerne i retssagen imod Slobodan Milosevic. Da sagen sluttede, havde filmholdet omkring 250 timers optagelser med sagens centrale aktører uden for retssalen: til møder, på hemmelige missioner og i form af interviews. Materialet fra retssalen stammer fra tribunalet, som selv optog retsforhandlingerne. Instruktøren har haft adgang til alle retsmøderne på bånd. Der er omkring 2000 timer.
"Milosevic - præsident under anklage" bliver i aften, mandag den 25. juni, vist på TV 2 kl. 22.50. Filmen er instrueret af Michael Christoffersen og produceret af Mette Heide for Team Productions. Den er støttet af Det Danske Filminstitut og vil senere blive distribueret til skoler og biblioteker.For yderligere oplysningerSunny Side of the Doc: www.sunnysideofthedoc.com TeamProductions: www.team-productions.comTV 2 om "Milosevic - præsident under anklage": www.programmer.tv2.dk/article.php/id-7327359.html
Team ProductionsMette Heide, 2042 6994, heide@team-productions.com