Dansk i Shanghai

Billede til artiklen Dansk i Shanghai
Tre danske film rejser i juni til Kina, hvor de skal deltage i en af årets store festivaler.

Shanghai Internationale Filmfestival (13.-21. juni) har udvalgt Nils Malmros' "Kærestesorger" og instruktørduoen Antonio Tublén og Alexander Brøndsteds "Original" til festivalens hovedkonkurrence. De to film dyster med 14 andre om hovedprisen Jin Jue, der blandt andet gives for bedste film og bedste instruktør.

Til den kinesiske millionby rejser også Heidi Maria Faissts "Velsignelsen". Faissts spillefilmdebut deltager i programmet Panorama, der traditionelt lokker et hav af biografgængere til salene med et broget udvalg af nyere film fra hele verden. "Velsignelsen", der havde dansk premiere i april, vandt kritikernes pris ved filmfestivalen i Göteborg først på året, og den unge instruktør har tidligere gjort sig stærkt bemærket med kortfilmene "Liv" og "Frederikke".

Det er første gang, "Kærestesorger" vises uden for Danmarks grænser, mens "Original", der endnu ikke har haft premiere herhjemme, havde sin verdensdebut ved en særlig visning under Robert De Niros Tribeca Filmfestival for en måned siden og dér høstede roser.

"Kærestesorger" er produceret af Nordisk Film, de to debutfilm "Original" og "Velsignelsen" af Zentropa.

Også Simon Stahos prisbelønnede, svensk-danske "Himlens hjerte" er udvalgt til Shanghai. Filmen, som blandt andet har deltaget på festivalen i Berlin, er produceret af Zentropa og XX Film.

Shanghai Internationale Filmfestival (13.-21. juni)

[Foto: Martin Dam Kristensen, fra filmen "Kærestesorger"]

Nyhed ændret 29. maj kl. 15:30