Dansk-islandsk filmsamarbejde fejrer 100 år

Det dansk-islandske filmsamarbejde fejrer dette efterår 100-års jubilæum. Den 2. november er det præcis 100 år siden, den danske filminstruktør Alfred Lind åbnede Islands første biograf. Siden har filmmagere og filmselskaber flittigt rejst mellem landene og knyttet nære bånd.

Jubilæet festligholdes med arrangementer på Nordatlantens Brygge den 2., 9. og 16. november, hvor der vises aktuelle og historiske film, holdes foredrag om filmsamarbejdets historie og inviteres til debat.

Torsdag den 2. november er der jubilæumsaften med åbningstale af kurator Birgir Thor Møller med visning af Peter Elfelts reportagefilm "Islands Altings besøg i København" fra 1906 og Árni Ólafur Ásgeirssons nye spillefilm "Blodbånd" fra 2006.

Torsdag den 9. november er der jubilæumsforedrag, hvor de historiske linier trækkes via en perlerække af sjældne såvel som velkendte filmklip fra 1906 til 2006.

Torsdag den 16. november er der oplæg og samtale ved Birgir Thor Møller og Politikens Kim Skotte om den aktuelle filmscene og visning af "Universets engle" (2000) af Fridrik Thór Fridriksson.

Alle arrangementerne foregår kl. 20.
Online billetsalg: www.politikenbillet.dk/nordatlanten Jubilæet og Bíódagene: www.bryggen.dk

For yderligere oplysninger:

Nordatlantens Brygge PR- og informationschef Martin Hilker, martin@bryggen.dk, 3283 3727