Dansk-islandsk kortfilm til Cannes

CANNES. Gudmundur Arnar Gudmundssons dansk-islandske "Hvalfjord" er en af ni kortfilm, der er udtaget til Cannes Festivalens hovedkonkurrence.

Cannes Festivalen, der afholdes for 66. gang, melder torsdag den 18. april ud hvilke spillefilm, der i år deltager i hovedkonkurrencen.

Tirsdag aften kunne festivalen præsentere listen over kortfilm i hovedkonkurrence, og blandt de ni udvalgte er Gudmundur Arnar Gudmundssons dansk-islandske kortfilm "Hvalfjord", der er produceret på Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut.

Filmen foregår på et lille husmandssted i Island ved en af de øde fjorde og er en fortælling om det stærke bånd mellem to brødre i et barsk miljø. Gennem den yngste af brødrene skildres en skelsættende begivenhed i deres liv.

Gudmundsson er islænding og bor i Danmark, hvor han laver sine film. Han har på Filmværkstedet tidligere lavet en anden 15 minutters-kortfilm, "Artun", og var instruktør-assistent på Rúnar Rúnarssons danske spillefilm "Volcano".

Instruktøren er selv producer på filmen sammen med islandske Anton Máni Svansson. Danske Jacob Oliver Krarup og Darin Mailand-Mercado koproducerer sammen med islandske Rúnar Rúnarsson.

Cannes Festivalen åbner den 15. maj. Festivalen har nedsat én jury, der vurderer kortfilm i både hovedkonkurrence og sektionen Cinéfondation, hvor 18 kortfilm deltager. Den jury er i år ledet af instruktøren Jane Campion.

Cannes Festivalen