Dansk komponist nomineret til musikpris

Komponist Flemming Nordkrog er nomineret til Nordic Film Music Prize ved Göteborg International Film Festival for sin musik til Heidi Maria Faissts spillefilm "Velsignelsen".

"Det bliver rigtig spændende at se, hvordan den nyindstiftede pris vægter og vurderer filmmusik", siger komponisten Flemming Nordkrog, der er glad og beæret og ikke mindst overrasket over at være blevet nomineret til komponistprisen i Göteborg. Han er spændt på at se de andre film, der er indstillet til prisen og lytte til kompositionerne.

Den nyindstiftede pris er en belønning til en nordisk komponist for bedste musikalske komposition til en film. Komponistforbundet i hvert af de fem nordiske lande nominerer en film til prisen, der ledsages af en præmiesum på 100.000 svenske kroner.

"Velsignelsen", der er produceret af Meta Louise Foldager for Zentropa i samarbejde med New Danish Screen, blev i 2009 belønnet på samme festival med den eftertragtede kritikerpris FIBRESCI Jury Award, hvor den også vandt den svenske kirkes filmpris.

Fakta

Læs mere om Flemming Nordkrog og hans musik på: www.nordkrog.com

I alt fire danske film deltager i konkurrence i sektionerne på Göteborg Film Festival. Foruden "Velsignelsen" er det Nicolo Donatos "Broderskab" og Tobias Lindholm og Michael Noers "R", der begge er udvalgt til Den Nordiske Konkurrence, og Martin Zandvliets "Applaus", der deltager i konkurrencen om prisen for bedste debutfilm.

Festivalen løber fra 29. januar til 8. februar, og Nordic Film Music Prize uddeles ved et gallashow den 6. februar.