Dansk kortfilm-hitliste

KORTFILM. Filmmagasinet Ekko lancerer en hitliste for danske kortfilm. Alle kan se filmene og stemme på deres favoritter.

Kortfilmen har med sit korte format altid været en umage størrelse på tv og i biografer. Internettet er dog en oplagt platform for kortfilmene, og det vil Filmmagasinet Ekko udnytte ved at præsentere de mest interessante danske film via websitet Ekko Shortlist.

Ekko beskriver listen som en filmisk pendant til de populære musikhitlister. Redaktionen vil hver uge udvælge nye boblere, som brugerne kan stemme ind, og hver mandag kl. 12 vil listen blive opdateret på baggrund af brugernes vurdering.

Ugens shortlist

Top 10
1. Daimi (Marie Grahtø Sørensen)
2. Berik (Daniel Borgman)
3. Slug Invations (Morten Helgeland, Casper Wermuth)
4. Outpost (Esben Blaakilde)
5. Book of Miri (Katrine Philp)
6. Vilddyr (Ask Hasselbalch)
7. Grantræet (Lars Henrik Ostenfeld)
8. Telefonbesked fra mor (Edda Rós)
9. 1989: Dengang jeg var 5 år gammel (Thor Oschner)
10. Mirror (Joachim Ladefoged)

Boblere
Bewilderbeast (Balder Skånström-Bo)
Min vens bøjle (Christina Christensen)
At se sorg (Martin Winther)
Megaheavy (Fenar Ahad)
Hearts and Minds (Jakob Rasmussen)
13 (Malou Reymann)

www.ekkofilm.dk/shortlist

Filmene må maksimalt vare 45 minutter.
De skal være dansk – dvs. have dansk instruktør og/eller en dansk hovedproducent.
De må højest have fem år på bagen.
Brugerne kan selv indsende film til listen."Ekko Shortlist er tænkt som et samlingspunkt for unge talenter, garvede filmfolk og alle, der elsker at se film. I det korte format får nye talenter mulighed for at afprøve deres ideer, og Danmark har en stolt, men lidt overset tradition for kortfilm. Vi tror på, at noget både kan være kort og godt," udtaler Ekkos chefredaktør Claus Christensen i en pressemeddelelse.

"Det Danske Filminstitut finder, at initiativet er interessant og har kvalitet," siger områdedirektør Steffen Andersen-Møller fra Det Danske Filminstitut. "Derfor var vi valgt at støtte etableringen af Ekko Shortlist. Ønsket er at sikre en større tilgængelighed til og en faglig formidling af det korte filmformat. At nye unge talenter samtidig har mulighed for at være i løbende dialog med læserne, er et ekstra plus." 

Ekko Shortlist er skabt i samarbejde med Mads Damsbo og Kamilla Bruus. Listen er foruden Det Danske Filminstitut støttet af Det obelske Familiefond og sponsoreret af YouSee, der også gør Ekko Shortlist tilgængelig på YouBio og via sine tv-bokse. 

www.ekkofilm.dk/shortlist