Dansk kortfilm Oscar-shortlistet

OSCAR. Danmark har endnu en gang en kortfilm på shortlist til Oscar-nominering. Denne gang er det Anders Walters "Helium", der er produceret af Kim Magnusson for M&M Productions.

Akademiet har offentliggjort de ti live action kortfilm, der kan komme i betragtning ved nomineringerne til en Oscar, og blandt dem er Anders Walters "Helium", produceret af Kim Magnusson for M&M Productions.

I "Helium" ligger drengen Alfred dødeligt syg på hospitalet. Han bliver gode venner med den excentriske rengøringsmand Enzo, og sammen udvikler de en magisk fantasiverden, Helium, som Alfred drømmer sig ind i. Enzos historier bliver et tilflugtssted fra dagene på hospitalet, og det får Alfred til at genfinde glæden ved livet.

"Det er simpelthen fantastisk – jeg har lavet tre film som instruktør, og to af dem er blevet shortlistet til en Oscar," siger en glad og stolt instruktør.

Sidste år var Anders Walter på Akademiets shortlist med kortfilmen "9 meter", ligeledes produceret af M&M Productions, men af Tivi Magnusson, Kim Magnussons far. Faktisk er det niende gang M&M Productions har en kortfilm shortlistet. Seks gange er det blevet til en nominering, og produktionsselskabet har tre gange vundet en Oscar med filmene "Valgaften" i 1999, "Der er en yndig mand" i 2003 og "De nye lejere" i 2010.

"Det er dejligt, at det amerikanske filmakademi igen har set kvaliteten i de historier og kreative folk, som vi fostrer her i Danmark, og nu må vi krydse fingre for endnu en nominering til dansk film," siger Kim Magnusson.

Anders Walter har udover tre kortfilm lavet mange musikvideoer, især for sin bror Rasmus Walter. Han har som illustrator tegnet mange af Lene Kaaberbøls fantasiuniverser og udgivet sine egne tegneserier.

"Helium" har manuskript af Anders Walter og Christian Gamst Miller-Harris efter en idé af Anders Walter. Filmen er 23 minutter lang og får premiere i 2014.

Der vil i december være visninger af de 10 shortlistede kortfilm i henholdsvis Los Angeles, San Francisco og New York for et større udvalg af akademiets medlemmer, inden nomineringerne offentliggøres den 16. januar 2014.

Danmark har desuden kortfilmen "Hollow Land" på shortlisten for animerede kortfilm. Den er er instrueret af herboende Michelle og Uri Kranot og produceret af Marie Bro for Dansk Tegnefilm.

Hollow Land Oscar-shortlistet

Thomas Vinterbergs "Jagten" er årets danske deltager i Oscar-kapløbet i spillefilmskategorien Foreign Language Film.