Dansk kunstnerportræt på Karlovy Vary

FESTIVAL. Daniel Denciks "Tal R: The Virgin" er udtaget til Karlovy Vary International Film Festivals konkurrenceprogram for dokumentarfilm. Den islandsk-fransk-danske koproduktion "Paris of the North" deltager i festivalens hovedkonkurrence for spillefilm.

Daniel Denciks "Tal R: The Virgin" og koproduktionen "Paris of the North" af islandske Hafsteinn Gunnar Sigurðssoner er udtaget til Karlovy Vary International Film Festival.

Billedkunstner Tal R er blevet prist for sin udprægede sans for farve og komposition. Han har blandt andet udsmykket Operaen på Holmen, Frederik den 8.'s Palæ og Kronprinsparrets residens på Amalienborg.

Portrættet af Tal R er Daniel Denciks tredje dokumentarfilm. Filmen havde verdenspremiere på CPH:DOX i efteråret 2013.

Også den islandsk-fransk-danske spillefilm "Paris of the North", koproduceret af Ditte Milsted og Jacob Jarek for danske Profile Pictures, er udtaget til Karlovy Vary.

"Paris of the North" deltager i festivalens hovedkonkurrence. Filmen er instrueret af islandske Hafsteinn Gunnar Sigurðsson og koproduceret med støtte fra Eurimages. Profile Pictures har lagt dele af post-produktionen i Danmark.

Sigurðsson debuterede med den islandske film "Either Way", som senere er blevet filmatiseret af David Gordon Green i USA under titlen "Prince Avalanche".

Karlovy Vary International Film Festival løber i år af stablen fra den 4. juli til den 12. juli. Den tjekkiske festival er en af de 14 såkaldte A-festivaler, og en af de vigtigste efter Cannes, Berlin og Venedig.

Karlovy Vary International Film Festival