Dansk premiere på The Untamed

PREMIERE. Den prisvindende instruktør Amat Escalantes seneste film, "The Untamed", har premiere i biograferne den 25. december. Filmen er den første koproduktion mellem Danmark og Mexico. 

Escalantes film-fabel blander mørkt drama og magisk realisme i fortællingen om et ungt par bosat i en lille landsby i det mexicanske lavland. Her forsøger de at holde sammen på deres forhold, men da en mystisk kvinde melder sin ankomst, forandres deres liv og virkelighed for evigt.

"The Untamed" vandt i september en Sølvløve for Bedste Instruktør på filmfestivalen i Venedig, og filmen har siden deltaget på store festivaler verden over. Escalante vandt med sin forrige film, "Heli", i 2013 prisen for Bedste Instruktør i hovedkonkurrencen ved Cannes Festivalen.

"The Untamed" er koproduceret af Katrin Pors og Katja Adomeit for de danske produktionsselskaber Snowglobe og Adomeit Film med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 2,0 millioner kr. samt støtte fra Copenhagen Film Fond.

På filmholdet er ydeligere en solid flok af danske filmfolk: Manuel Alberto Claro er fotograf, Jacob Schulsinger klipper, Peter Hjort er visual effects supervisor, mens Morten Jacobsen og Sune Elskjær har stået for designet af VFX, Ghost VFX. The Gentlemen Broncos har stået for visuelle effekter og Sandra Klass er color grader.

Tags: The Untamed