Dansk prisbelønnet lavbudgetfilm

CPH PIX. Der er rekordmange danske film på årets CPH PIX-program, hvoraf flere er blevet til uden støtte fra DFI. En af disse er lavbudgetfilmen "Backgammon", der allerede har nydt stor opmærksomhed til internationale filmfestivaler.

"Backgammon" er den skuespilleruddannede Danny Thykærs debut som instruktør og manuskriptforfatter. Filmen handler om bumsen Erik (spillet af Danny Thykær selv), som lever af at spille backgammon i parken. En dag får han uventet besøg af skolepigen Maya, hvilket forandrer hans liv for evigt.

Siden sensommeren 2014 har "Backgammon" haft sin gang på syv amerikanske festivaler og er nu på vej til en filmfestival i Indonesien. På Chain Film Festival i New York i august vandt filmen for bedste internationale spillefilm og for bedste fotograf.

"Jeg er utrolig stolt af den anerkendelse som "Backgammon" har fået ude i verdenen. Vi har vundet 12 priser indtil videre, og det er lidt uvirkeligt. Jeg håber bestemt at de danske visninger under CPH PIX kan åbne nogle døre i Danmark," fortæller Danny Thykær.

Filmen har et samlet budget på 1,5 millioner kroner, der er finansieret af producent Kenneth Skoubølling og instruktøren selv. Filmen er en ud af seks film med dansk islæt til CPH PIX, som er finansieret uden om de almindelige støtteordninger.

Lavbudget og undergrund til PIX

"Backgammon" er en del af New Danish Talent-sektionen under PIX, hvor tre af de andre alternativt finansierede undergrund – og lavbudgetfilm også findes: "Dark Samurai", "Gudsforladt" og "The Unraveling". I festivalens hovedkonkurrence New Talent Grand Pix deltager både den danskproducerede "Eliten" og dansk koproducerede "Limbo", som også er finansieret via andre kanaler end DFI.

"Backgammon" har danmarkspremiere den 12. april i Cinemateket, hvor der også er mulighed for at møde instruktøren.

"The Unraveling" og "Gudsforladt" vises også i Cinemateket.

Se CPH PIX programmet her.

PIX TALKS tilbyder et seminar om kreative processer med begrænsede midler.