Dansk producertalent vil se flere originale ideer

CANNES 2010. Christian Rank er den danske Producer on the Move på dette års Cannes Festival. Med titlen får han chancen for at styrke sit netværk og blive promoveret over for den europæiske filmbranche. Samtidig vil han udnytte denne mulighed til at sætte fokus på en gruppe af landets mest talentfulde manuskriptforfattere.

For 11. år i træk afholdes 'Producers on the Move' under Cannes Festivalen. En begivenhed, der arrangeres af European Film Promotion med det formål at promovere unge producertalenter for filmindustrien og styrke deres netværk. Den næste generation af filmproducere skal møde hinanden. De udvalgte Producers on the Move deltager desuden i en række masterclasses og møder, hvor anerkendte filmfolk vil være til stede for at lære fra sig.

Den unge filmentusiast Christian Rank er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2005 og har siden arbejdet med vidt forskellige film. I 2007 stod han som producer bag den prisbelønnede kortfilm "Ung mand falder", der dystede på Cannes i sidekategorien Semaine de la Critique. Siden 2008 har han været fastansat hos Miso Film.

Producers on the Move

Cannes Festivalen udvælger hvert år en Producer on the Move fra hvert enkelt europæisk land for at fokusere på Europas talenter i filmindustrien. Producers on the Move begyndte i 2000 og siden er over 190 unge producere blevet introduceret til andre producere og resten af filmindustrien under Cannes Festivalen.

Filmforum

Støtteordningen High Five, der er en del af Nordisk Film & TV Fond, bliver finansieret af Nordisk Ministerråds globaliseringsmidler.

Med fokus på det originale manuskript, har producerne Caroline Blanco og Christian Rank fra Miso Film iværksat projektet FILMFORUM. Med historien og forfatteren i centrum samler FILMFORUM seks af de mest talentfulde yngre danske manuskriptforfattere. Over et halvt år vil de seks forfattere udvikle hver deres eget originale spillefilmsoplæg. I løbet af udviklingsperioden samler Miso Film forfatterne til en række møder, seminarer og foredrag for at inspirere og perspektivere udviklingen.

Læs her et interview med Christian Rank FILM#69

De originale ideer

Den danske filmskaber har for nylig - i samarbejde med producerkollega Caroline Blanco - søsat projektet FilmForum. Et udviklingsprojekt, der skal bringe en gruppe unge og talentfulde manuskriptforfatteres egne idéer op til overfladen.

Filmforum er etableret som en reaktion på den seneste tids debat i det danske filmmiljø om manglen på unge og talentfulde manuskriptforfattere med tid og lyst til at skrive spillefilm. De unge forfattere har haft for travlt med at skrive dramatik for tv-stationerne eller arbejde på adaptioner af eksisterende forlæg til at udvikle egne idéer, mener initiativtageren Christian Rank.

Christian Rank oplever dog, at de unge forfattere har masser af originale filmideer, når de blot får plads.

"Jeg hører forfatterne sige, at de gerne vil ud med deres egne ideer. Men de efterlyser flere selskaber og producere, der har vilje og lyst til at tage deres projekter og idéer seriøst. Som ung producer vil jeg meget gerne medvirke til at styrke disse projekter og på den måde bidrage til at markere vores generation af filmskabere," forklarer Christian Rank.

Plads til talenterne

Blanco og Rank har inviteret seks relativt nyuddannede forfattere til at deltage i FilmForum. De seks forfattere er Maja Jul Larsen, Maren Louise Käehne, Anna Bro, Tobias Lindholm, Jannik Tai Mosholt og Jeppe Gram. En gruppe forfattere, som Rank er overbevist om, vi vil se meget mere til i løbet af de kommende år.

Over et halvt år vil de seks forfattere udvikle hver deres originale spillefilmsoplæg. I løbet af udviklingsperioden samles forfatterne til en række møder og seminarer, der skal inspirere og perspektivere udviklingen. Der etableres også et fælles forum forfatterne imellem, så de kan styrke og hjælpe hinanden i udviklingen af deres idéer til nye manuskripter.

Når de seks projekter ligger klar, skal de videreudvikles og realiseres af Miso Film.

Opbakning fra det etablerede system

Det nye talentforum er blevet modtaget med begejstring i det danske filmmiljø. Såedes deltager både Det Danske Filminstitut, TV2, Danmarks Radio og SF Film i finansieringen af FilmForum.

Ingolf Gabold, dramachef hos Danmarks Radio, er en af dem, der er begejstrede for Ranks nye forum: "FilmForum er et vigtigt initiativ, der sikrer, at den nye generation af talentfulde filmskabere får plads og rum til at udvikle deres eget sprog. Vi er glade for at være en del af projektet, som vi forventer vil resultere i en række originale og interessante film."

Talenter tager til Cannes

Når Christian Rank i disse dage drager mod Cannes Festivalen for at møde andre ligesindede producere samt nogle af filmindustriens helt store skikkelser, er det med FilmForum under armen. Miso Film har inviteret de seks forfattere til Cannes for at opleve festivalens sus, møde nogle festivalens centrale skikkelser samt deltage i en række møder om FilmForum.

Tags: cannes 2010