Dansk produktionsselskab vinder europæisk talentpris

CANNES 2010. Phoenix Film Investments vinder som det første danske produktionsselskab den europæiske talentpris The Media European Talent Award. Prisen gives for selskabets kommende film "Sister of Mercy". Prisen uddeles i dag i Cannes.

Hvert år ansøger en lang række europæiske produktionsselskaber om økonomisk støtte hos EU’s støtteprogram MEDIA Single Project. Puljen giver støtte til europæiske produktionsselskaber, der viser originalitet og nye takter i et manuskript under udvikling. I år gives prisen til Christian Falkenberg Husum, direktør for det danske produktionsselskab Phoenix Film Investments for manuskriptet til selskabets kommende film "Sister of Mercy", der instrueres af den anerkendte polske filminstruktør Pawel Pawlikowski.

Dansk producent – polsk film

"Sister of Mercy" handler om en ung katolsk nonne, der i slutningen af 1960’erne bliver kontaktet af den statslige sikkerhedstjeneste, som vil have hende til at udlevere fortrolige oplysninger om en højtstående biskop. Hun nægter, men da hun får tilbudt oplysninger, om hvem hendes biologiske forældre er, ombestemmer den unge nonne sig. Sandheden om hendes familie, som hun finder ud af var jødisk, kaster hende ud i en dyb identitetskrise.

Succes i Østeuropa

Phoenix Film Investments kom til verden i 1997 og oplevede i 2007 succes i Tjekkiet, Tyskland og store dele af Østeuropa, da selskabet var hovedproducent på den tjekkiske film "Empties". Filmen er instrueret af den Oscar-vindende instruktør Jan Swerak og blev den mest sete film i Tjekkiet nogensinde. Phoenix Film Investments har base i København, men har endnu ikke produceret film i Danmark.

Talentprisen er en del af EU’s MEDIA Programme, der siden 1991 har haft til formål at støtte europæiske film og tv-projekter.

Phoenix Film Investments

Om MEDIA: http://www.dfi.dk/Branche_og_stoette/MEDIA-Desk.aspx