Dansk succes i Karlovy Vary

HÆDER. Birgitte Stærmoses spillefilmsdebut "Værelse 304" hjemtog en Special Mention for musikken; Stine Fischer Christensen fik prisen for bedste kvindelige hovedrolle – og Eva Mulvads "Det gode liv" blev bedste dokumentarfilm. Den 46. internationale filmfestival i Karlovy Vary delte priser ud i weekenden.

Karlovy Vary International Film Festival i Tjekkiet er en af verdens 12 A-filmfestivaler – vært for mere end 200 film og desuden en af verdens ældste filmfestivaler. I årets program, der forløb den 1.-9. juli, deltog fire danske film, mens også Stine Fischer Christensen var nomineret for sin rolle i den tyske spillefilm "Die Unsichtbare".

Tre priser

Og resultatet blev intet mindre end tre danske priser:

  • Birgitte Stærmoses "Værelse 304", der havde verdenspremiere på festivalen, deltog i hovedkonkurrencen og modtog en Special Mention for musikken, der er skrevet af Jocelyn Pook. "Værelse 304" er Stærmoses spillefilmsdebut og har dansk premiere til efteråret.
  • Stine Fischer Christensen blev hædret med prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i den tyske film "Die Unsichtbare" instrueret af Christian Schwochow.
  • Eva Mulvad fik prisen for bedste dokumentarfilm på over 30 min. for portrætfilmen "Det gode liv" om en mor og datter, som efter livet igennem at have levet luksuriøst af familiens formue, pludselig i en høj alder løber tør for penge. Filmen deltog i efteråret i hovedkonkurrence i Amsterdam og har siden kunnet ses i biograferne herhjemme.

De øvrige danske film på Karlovy Vary var Jørgen Leths "Det erotiske menneske" og Rúnar Rúnarssons "Volcano". Begge deltog i festivalens "Another View"-sektion for film, som enten teknisk eller indholdsmæssigt forsøger at gå nye veje.

Hovedprisen gik i år til den israelske spillefilm "Restoration" instrueret af Joseph Madmony.

Læs mere om Karlovy Vary International Film Festival.
Birgitte Stærmoses "Værelse 304" er produceret af Alphaville Pictures. Læs interview med instruktøren  "Hvis væggene kunne tale" (FILMupdate, den 15. juni 2011).

Room304-Karlovy-Vary