Danske dokumentarfilm efterspurgte på festivaler

Billede til artiklen Danske dokumentarfilm efterspurgte på festivaler
Anders Østergaards "Burma VJ - Reporter i et lukket land" og Janus Metz' to dokumentarfilm, "Fra Thailand til Thy" og opfølgeren "Fra Thy til Thailand", er efterspurgte på festivaler over hele verden.

Priser: "Burma VJ - Reporter i et lukket land"

CPH:DOX 2008:
Amnesty Award
DOX:AWARDS
Amsterdam, IDFA 2008:
Joris Ivens Award
Movies that Matter Human Rights Award
Sundance Film Festival 2009:
World Cinema Documentary Editing Award
Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2009:
Bedste lange dokumentarfilm
Boulder International Film Festival 2009:
Grand Prix
Berlinale 2009:
International Human Rights Award
ZagrebDox 2009:
Best Documentary
Bodil Filmmedarbejderforeningen 2009:
Bedste Dokumentarfilm

Priser: "Fra Thailand til Thy"

Amsterdam, IDFA 2008:
Silver Wolf Nomination
Odense Film Festival 2008:
Publikumprisen
Producentforeningens GuldDok 2008:
Bedste korte danske dokumentar
Bedste foto

Priser: "Fra Thy til Thailand"

CPH:DOX 2008:
Special Mention Danish DOX Award

"Burma VJ" deltager over de kommende fire uger på 13 festivaler i lande som USA, Kina, New Zealand, Brasilien, Syrien, Tjekkiet og Sverige. Filmen har allerede vakt begejstring på flere af de største dokumentarfilmfestivaler og har, indtil videre, hevet hele ni priser hjem fra ind- og udland - heriblandt en af verdens fornemste dokumentarfilmpriser, Joris Ivens Prisen på Amsterdams dokumentarfilmfestival. Filmen vises i DR2's Dokumania senere på året.

Janus Metz' dokumentarfilm "Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" vises i de kommende fire uger på festivaler i Italien, Litauen og Grækenland samt i Columbia og Austin i USA. Filmene blev vist på DR1 i 2008, hvor de tilsammen tiltrak flere end 1,5 millioner seere.

Alle tre dokumentarfilm berører vigtige politiske emner."Burma VJ" følger burmesiske aktivister, der med skjult kamera og med livet som indsats dokumenterer munkeopstanden i 2007. "Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" giver et indlevende og nuanceret indblik i kærlighedens vilkår mellem thailandske kvinder og deres danske mænd.

"Burma VJ - Reporter i et lukket land" er produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films. "Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand" er producerede af Jesper Jack og Henrik Veileborg for Cosmo Film Doc.