Danske dokumentarfilm nomineret til de nye Cinema Eye Awards for nonfiction filmmaking

Dansk dokumentarfilm er flot repræsenteret blandt de nominerede film til den nyindstiftede "Cinema Eye Awards for nonfiction filmmaking", som bliver uddelt den 18. marts 2008 i IFC Center i New York City. Filmene er udvalgt af en jury bestående af 12 toneangivende kuratorer fra Nordamerikas filmfestivaler.
I forbindelse med nomineringerne til årets Oscar-uddeling var en række førende amerikanske festivaler utilfredse med udvalget af Oscar-nomineringer for dokumentarfilm. De kritiserede bl.a. de udvalgte film for ikke at være tidssvarende. Derfor gik de sammen og har nu udvalgt, hvad de anser for at være årets vigtigste dokumentarfilm til de nye Cinema Eye Awards.
Følgende danske film er nominerede: "Ghosts of cité soleil", instrueret af Asger Leth, klippet af Adam Nielsen, og producere Seth Kanegis, Tomas Radoor og Mikael Rieks, er nomineret til: "Outstanding Achievement in Production" "Outstanding Achievement in Editing" "Outstanding International Feature"Produktion: Nordisk Film Production A/S, Sak Pasé Films Inc., Sunset Productions Inc., Independent Pictures.
"The Monastery