Danske dokumentarfilm sælger godt

BIOTAL. Publikum har taget varmt imod "Så meget godt i vente" og "Ekstra Bladet uden for citat". Phie Ambos film om biodynamisk landbrug er blevet set af 10.000, og Mikala Kroghs skildring af Ekstra Bladet er nu set af mere end 6.500 publikummer.

Danske dokumentarfilm klarer sig godt for tiden. Det kan man se på de opløftende tal for Phie Ambos "Så meget godt i vente" og Mikala Kroghs "Ekstra Bladet uden for citat", som publikum har taget fornemt imod i biograferne.

"Så meget godt i vente" fik premiere 3. september og har nu rundet 10.000 solgte billetter. "Ekstra Bladet uden for citat" havde premiere 1. oktober og har på de første par uger solgt mere end 6.500 billetter. De opløftende tal står ikke alene: de to film er begge udtaget til verdens største festival for dokumentarfilm, IDFA, der finder sted 19.-30. november i Amsterdam.

Så meget godt i vente

Phie Ambos nyeste film omhandler bondemanden Niels, der kæmper for bæredygtigheden med sit biodynamiske landbrug men møder problemer i en bureaukratiseret hverdag.

Interview med Phie Ambo om filmen.

Ekstra Bladet uden for citat

Mikala Krogh går i "Ekstra Bladet uden for citat" tæt på Ekstra Bladet, der står i sin værste krise i avisens 100 år lange historie. Krisen har påvirket salget, og printmediet er truet. Med filmen portrætterer Mikala Krogh en tabloidavis, der kæmper for at beholde deres læsere – på kant med etikken.

Interview med Mikala Krogh om filmen.

"Ekstra Bladet – Uden for Citat" er produceret af Sigrid Dyekjær for Danish Documentar Production. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.

"Så meget godt i vente" er produceret af Malene Flindt Pedersen for Danish Documentary Production. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut.