Danske dvd-udgivelser i april - fra disco-orme til krig og erotik

Billede til artiklen Danske dvd udgivelser i april fra disco orme til krig og erotik
Far får stjålet sin tegnebog - og en regnorm vil danne verdens største discoband. Månedens danske nyheder på dvd og Blu-ray er "Far til fire - på hjemmebane" og animationsfilmen "Disco Ormene". Hertil kommer en stribe dvd-optryk af ældre danske film om bl.a. modstandskampene under 2. verdenskrig og humoristisk erotik (se nederst).

Billede til artiklen Danske dvd udgivelser i april fra disco orme til krig og erotikFar til fire - på hjemmebane
Problemet er, at Fars stjålne tegnebog indeholdt en tipskupon med 13 rigtige til en værdi af 280.000 kroner, tilhørende firmaets tipsklub. Og Far har ansvaret for at indløse kuponen. Heldigvis går Lille Per i aktion.
Filmen blev set af 392.862 i biografen, og udkommer på dvd den 31. marts.

Billede til artiklen Danske dvd udgivelser i april fra disco orme til krig og erotikDisco Ormene
Problemet for den unge regnorm, Bjarne, er at han er allernederst i fødekæden. Men så falder han over en gammel discoplade og får en idé. Selvom han hverken har arme, rytme eller band, vil han danne verdens største discoband "Solskins Bjarne & Hans Disco Orme".
Filmen blev set af 163.684 i biografen, og udkommer på dvd den 28. april.

 

Nostalgi på dvd
Og så bliver der løftet på låget til den danske filmskat i april, når følgende titler ligeledes udkommer på dvd:

Billede til artiklen Danske dvd udgivelser i april fra disco orme til krig og erotikMy Name is Petersen (1947) - med bl.a. Poul Reichhardt, Gunnar Lauring og Helle Virkner.

Udkommer den 15. april

Plakat: Koppel

Billede til artiklen Danske dvd udgivelser i april fra disco orme til krig og erotikDet gælder os alle (1949) - om en nødhjælpsarbejders kamp for at hjælpe et ungt Auschwitz-offer efter 2. verdenskrig.

Udkommer den 15. april

Plakat: ubekendt

Billede til artiklen Danske dvd udgivelser i april fra disco orme til krig og erotikDer kom en dag (1955) - om en krigstrænet dansker, kaldet "Pilen", og hans modstandskamp i slutningen af 2. verdenskrig.

Udkommer den 21. april

Plakat: ubekendt

Billede til artiklen Danske dvd udgivelser i april fra disco orme til krig og erotikDyden går amok (1966) - erotisk komedie med bl.a. John Hahn-Petersen og Axel Strøbye.

Udkommer den 21. april

Plakat: Aage Lundvald

Billede til artiklen Danske dvd udgivelser i april fra disco orme til krig og erotikDe røde enge (1945) - om en ung deltager i modstandskampen under 2. verdenskrig. Med bl.a. Poul Reichardt og Preben Kaas.

Udkommer den 28. april

Plakat: ubekendt

[Foto: Disco Ormene]