Danske dvd-udgivelser i december 2010

PÅ DVD. Socialrealisme med Erik Clausen, mobbeofre på hævntogt – og kærlighed på Lærkevej. I denne måned udkommer "Frihed på prøve", "Min bedste fjende" og "Lærkevej – sæson 2" på dvd.

Når minusgrader og chillfaktorer fastholder os indendøre i et jerngreb under plaiden – så skal der brændstof på dvd- eller BluRay-afspilleren. Hermed månedens danske dvd-nyheder:

"Min bedste fjende" på dvd den 7. december

Oliver Ussings børnefilm "Min bedste fjende" vandt tidligere på året to fornemme priser på LUCAS – Internationales Kinderfilmfestival i Frankfurt, Tyskland. Filmen er baseret på Thorstein Thomsens roman "Nørdernes forvandling" fra 2001 og handler om de 13-årige klassekammerater Alf og Toke, der er vant til at blive mobbet af den overlegne Mathias og de andre smarte drenge. Men de to drenge er trætte af at blive trådt på, og inspireret af den japanske manga-helt Niccolo indgår de en hemmelig alliance og begynder langsomt at nedbryde gruppens magt og hævne sig på deres fjender fra klassen.

"Min bedste fjende" er produceret af Vibeke Vogel og Elise Lund Larsen for Bullitt Film.

Det Danske Filminstitut har desuden lavet et undervisningsmateriale til filmen.

"Frihed på prøve" på dvd den 10. december

Publikum mødte første gang den midaldrende småkriminelle John i filmen "Ledsaget udgang" fra 2007. Nu er John tilbage. Efter at være blevet løsladt på prøve tager John til Jylland for at hjælpe sin søn, der efter eget udsagn står i lort til halsen. Endelig er der en chance for at være den familiefar, han altid gerne har villet være. John sætter alt ind på at løse sin søn og svigerdatters problemer ud fra to ord, han har drømt om under sit fængselsophold: Frihed og Kærlighed. Men virkeligheden er mere broget, når John finder ud af, at han er farfar til et farvet barn, at han bliver nødt til at tage tre forskellige job, at han bliver forelsket og i øvrigt jages på livet.

Erik Clausen spiller rollen som John, har skrevet manuskript og instrueret filmen, der er produceret af Peter Ingemann og Mikael Olsen for Clausen Film.

"Lærkevej – sæson 2" på dvd den 14. december

I anden sæson af TV 2's populære serie om livet på Lærkevej flytter kærligheden ind. Sune kaster sin store kærlighed over trøffelgrisen Henri, mens hans søster Katrine kaster sig ud i projekt far-mor-og-børn med kæresten Andreas, som jo endte med blod på hænderne i sidste sæson ... er han mon den rette at stifte familie med? Og hvad blev der egentlig af Theis? Og kan deres lillesøster Mathilde fortsat skjule forholdet til sin bedste venindes far? Elisabeth får en ny, lidt for tørstig kæreste (Kurt Ravn), hvilket sætter følelserne i kog hos Torben, der forvandler Lærkevej til en sand slagmark. Monica får besøg af fissehviskeren Martin (Dejan Cukic) og opdager, at hun bestemt ikke har held i kærlighed, men måske har hun held i spil? Kim har hverken held i det ene eller det andet, men til gengæld har han Astrid. Eller har han? For hvad er det egentlig med hende Astrid og mænd i uniform?

"Lærkevej" er produceret for Cosmo Film af Mie Andreasen, Tomas Hostrup-Larsen og Rasmus Thorsen.