Danske dvd-udgivelser i maj

DVD. "Undskyld jeg forstyrrer" udkom på dvd den 1. maj. "Min søsters børn alene hjemme" kommer den 24.

Undskyld jeg forstyrrer – udkom den 1. maj

Henrik Ruben Genz' skæve komedie "Undskyld jeg forstyrrer" er ligesom "Frygtelig lykkelig" (2008) baseret på en Erling Jepsen-roman – denne gang "Biroller" fra 2009.

Filmen handler om den unge, smukke og noget forvirrede, Helene (Sara Hjort), som i sin søgen efter sin ukendte far føres til et lille skrantende københavnsk teater. Godt hjulpet af morens hund, som Helene i øvrigt altid har stået i skyggen af, lykkes det hende at komme helt tæt på teaterdirektøren (Søren Østergaard) og resten af det hårdt pressede persongalleri. Det bliver en overrumplende rejse, hvor alt vendes op og ned, og hvor Helene ikke nødvendigvis finder det hun søgte, men noget andet – og meget større.

MinSoestersBoern-alenehjemm

Min søsters børn alene hjemme – udkommer den 24. maj

308.785 danskere har indtil videre set den seneste film om "min søsters børn" i biografen. Martin Miehe-Renards "Min søsters børn alene hjemme" går stadig i visse biografer – og den 24. maj bliver den tilgængelig for dvd-publikumet.

Mor og far skal på deres drømmerferie til New York, og børnene skal være alene hjemme. Eller det vil sige, Onkel Erik er, trods mors bekymringer, blevet betroet opgaven at passe børnene. Dette burde jo ikke være så svært, og alt ser også ud til at gå fint, lige indtil Jan og Michael vælger at tage en lille køretur i fars nye og meget sjældne sportsvogn. I deres iver for at imponere de lokale piger ender Jan og Michael med at smadre fars bil. For at dække over ulykken skal børnene finde 30.000 kr., så bilen kan blive repareret, inden mor og fra kommer hjem. Men det betyder også, at børnene må stå sammen om at lyve overfor mor og far.