Danske dvd-udgivelser i marts

PÅ DVD. I "Putins kys" skildres de foruroligende vilkår for politik i det moderne Rusland. Ungdommens svære år får en skæv men kærlig behandling i "Skyskraber", mens skæbner krydses og hemmeligheder afsløres i "Værelse 304". Læs her om de danske dvd-udgivelser i marts.

"Putins kys" på dvd 1. marts

"Putins kys" handler om den unge russiske pige Masha, som er et af de lysende håb i den russiske ungdomsorganisation Nashi. Det nationalistiske projekt dyrker ukritisk personkulten omkring premierminister Putin. Men på vej mod sit mål om at nå toppen, begynder det at gå op for Masha, at alting har sin pris. Og da hun bliver venner med den systemkritiske journalist Oleg Kashin, kommer de uhyggelige konsekvenser af systemets ensrettethed pludselig faretruende tæt på.

Lise Birk Pedersens dokumentarfilm er en dramatisk og indsigtsfuld skildring af unge mennesker i Rusland, der opfører sig på en måde, som giver associationer til Tyskland i trediverne.

"Putins kys" kan købes i Cinematekets boghandel og på Informations iShop.

 skyskraber_still

"Skyskraber" på dvd 20. marts

I Rune Schjøtts spillefilmsdebut møder vi den 17-årige Jon, der bor i en lille isoleret flække. Han undertrykkes af sin far, hans eneste ven er en 9-årig dreng, og han er hemmeligt forelsket i købmandens smukke datter, den blinde Edith. Og så lider Jon af forhudsforsnævring. Da Edith pludselig tilbyder Jon sin mødom, må han lære, at ikke alle hans drømme er rene luftkasteller.

"Skyskraber" er et sort humoristisk filmdrama om ungdommelig forelskelse, mindreværd og storbydrømme. En ungdomsfilm, som også er for voksne. I fremtrædende roller ses Lukas Schwarz Thorsteinsson, Marta Holm, Morten Suurballe, Lars Brygmann og Rikke Louise Andersson. Mew-forsangeren Jonas Bjerre står i øvrigt bag det anmelderroste soundtrack til filmen.

Vaerelse_304

"Værelse 304" på dvd 20. marts

I Birgitte Stærmoses "Værelse 304" krydser ni forskellige skæbner hinanden i løbet af tre dage på et hotel i Købehavn. En hotelmanager gør status over en meningsløs tilværelse med forfærdelige konsekvenser for ikke blot ham selv, men også hans kone og elskerinde. En spansk stewardesse leder efter intimiteten og finder den på en noget uventet måde. Samtidig bevæger to filippinske rengøringsdamer sig nærmest ubemærket rundt i hotellets mørke korridorer.

 Et skud sætter fortællingen i gang, og alt imens en tilsyneladende herreløs pistol skifter hænder, baner den ene historie vejen for den næste. Mennesker mødes i afsondrethed, deres inderste hemmeligheder bliver afsløret og deres skæbner opslugt i en dramatisk skildring af kærlighed og længsel.

David Dencik modtog en Robert- og Bodil-nominering for bedste mandlige birolle for sin rolle i "Værelse 304". I de øvrige roller ses blandt andre Stine Stengade, Michael Birkkjær og Trine Dyrholm.