Danske dvd-udgivelser i november

PÅ DVD. I denne måned udkommer det historiske drama "En kongelig affære", gyser-komedien "Eddie: The Sleepwalking Cannibal", den romantiske julekomedie "Noget i luften" og koncert-dvd'en "Niels Skousen - 40 år i dansk rock".

En kongelig affære – udkommer den 27. november

Nikolaj Arcels anmelderroste hofdrama er en fortælling om den dramatiske kærlighedshistorie mellem Dronning Caroline Mathilde af Danmark og Johan Struensee, Kong Christian d. VII's livlæge. Caroline og Johan drømmer begge om et bedre liv for Danmarks befolkning og gennem hans indflydelse på kongen, formindskes aristokratiets magt og samfundsreformer bliver indført i landet. Det er dog kun et spørgsmål om tid før hoffet atter genvinder magten over deres syge konge.

I hovedrollerne ses Mikkel Boe Følsgaard, Alicia Vikander og Mads Mikkelsen. Filmen er produceret for Zentropa med støtte fra bl.a. Det Danske Filminstitut.

"En kongelig affære" er allerede solgt over det meste verden, heriblandt Storbritannien hvor den i juni havde den bedste åbningsweekend nogensinde for en dansksproget film. Filmen er indstillet til Oscar-nominering og modtog to sølvbjørne på Berlin Film Festival i februar for henholdsvis Mikkel Boe Følsgaards præstation og Nikolaj Arcels og Rasmus Heisterbergs manuskript. AFI Fest i Los Angeles har netop tildelt filmen publikumsprisen "World Cinema Audience Award".

Læs interview med Nikolaj Arcel Man har ansvar for at fortælle en god historie.


Eddie: The Sleepwalking Cannibal – udkommer den 13. november

Fridthjof Film har produceret den skæve gyserkomedie "Eddie: The Sleepwalking Cannibal" i samarbejde med det canadiske produktionsselskab Quiet Revolution Pictures. Filmen har Thure Lindhardt i hovedrollen som den berømte danske kunstmaler, Lars Olafssen. Han har ikke malet i årevis og tager derfor imod et job på en kunstskole midt i den canadiske vildmark. Her møder han Eddie, en stum tosse, der har en særlig plads i de ansattes hjerter. Lars indvilliger i at lade Eddie bo hos sig, men hvad han ikke ved er, at Eddie går i søvne og på sine natlige udflugter nyder at spise levende dyr. Da det går op for Lars, bliver det en kunstnerisk åbenbaring for ham. Blod og forvredne kroppe giver ham inspirationen tilbage, og det bliver nøglen til den smukke Lesleys hjerte.

"Eddie: The Sleepwalking Cannibal" er optaget i Canada og er instrueret af den canadiske spillefilmdebutant Boris Rodriguez. Filmen har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.


nogetiluften450

Noget i luften – udkommer den 20. november

Den romantiske julekomedie "Noget i luften" er Michael Assmussens debutfilm. Her møder vi journalisten Daniel, der er gået undercover, da hans chef – og kommende svigerfar – har sat ham til at skrive en fup-eller-fakta-artikel om clairvoyance. Han ender hos den nyudklækkede clairvoyante Pernille, og selvom de begge har kærester, kan de ikke benægte, at der er noget i luften mellem dem.

"Noget i luften" er spækket med velkendte skuespillere. I de fremtrædende roller er Line Kruse, Robert Hansen, Linda P., Dejan Cukic og Christiane Shaumburg-Müller. Filmen er produceret af Nepenthe Film.


Niels Skousen – 40 år i dansk rock – er udkommet

Niels Skousen gav i maj sidste år en koncert i Store Vega i København for at fejre sit 40-års jubilæum som sangskriver og musiker. Koncerten indeholdt både optræden med hans gamle band fra 1970'erne "Skousen & Ingemann" og den nye konstellation "Niels Skousen og band".

Dvd'en er instrueret af Linda Wendel og produceret af Babyfilm.