Danske dvd-udgivelser i oktober

PÅ DVD. En herre pinlig mor, en alt for voksen teenager og moderne filmopera. I denne måned udkommer "Max Pinlig 2 – sidste skrig", "Frit fald" samt "Juan" på dvd.

Max Pinlig 2 - sidste skrig

Lotte Svendsens efterfølger til den prisvindende "Max Pinlig" fra 2008 – "Max Pinlig 2 – sidste skrig" – udkommer på dvd i dag den 4. oktober.

Max skal begynde i niende klasse efter sommerferien, og det er tid til at søge praktikplads. Den 14-årige dreng har slet ikke styr på sit liv, og alle omkring ham synes at vide bedst. På vennen Hassans opfordring søger Max en plads i en bank, men Max's hippie-mor vil ikke bakke den beslutning op og tvinger ham til at tage med på højskole i Jylland. Da Hassan og Esther, en pige Max er forelsket i, dukker op på højskolen, kulminerer problemerne, og Max bliver nødt til at finde ud af, hvad han selv vil.

"Max Pinlig 2 – sidste skrig" er produceret af Per Holst, Stefan Frost og Henrik Underbjerg for Asta film.


Leveret af Filmtrailer.com

Frit fald

Heidi Maria Faissts spillefilm "Frit fald" udkommer på dvd den 25. oktober.

Louise møder for første gang i flere år sin mor, der lige er kommet ud af fængslet, og set med Louises øjne er hun sej, cool og fantastisk. For at komme tæt på sin mor sælger Louise ud af alt i sit unge liv og kaster sig ind i en verden med fester, stoffer og mænd. Men alle glemmer lidt for hurtigt, at Louise blot er en teenage-pige.

Louise spilles af Frederikke Dahl Hansen, og desuden ses Anne Sofie Espersen, Dar Salim, Kirsten Olesen og Niels Skousen i filmen. Heidi Maria Faisst har udover at instruere også skrevet manuskript til filmen, og Meta Louise Foldager har produceret for Zentropa.


Leveret af Filmtrailer.com

Juan

Kasper Holtens debut som filminstruktør "Juan" udkommer på dvd den 25. oktober

I Holtens moderne fortolkning af Mozarts opera "Don Giovanni" er kvindebedåreren en karismatisk storby-playboy, der ønsker at skabe en videodatabase over de knuste kvinder i hans kølvand.

Den klassiske udgave havde udgangspunkt i et aristokratisk miljø. Holtens udgave placerer hovedpersonerne i en hip, urban adel af kunstnere og forretningsmænd, der omgiver sig med moderne statussymboler som hurtige biler, MacBooks, italienske jakkesæt og iPhones. Teksten er sunget på engelsk, med en god del ukvemsord, der understreger samtidigheden og den seksuelle spænding.

"Juan" er skrevet af Mogens Rukov og Kasper Holten. Malene Blenkov og Michel Schønnemann har produceret for Blenkov og Schønnemann ApS.