Danske dvd-udgivelser i oktober 2010

PÅ DVD. "Broderskab", "Valhalla Rising", "Far til fire – på japansk" og en dokumentarserie om menneskets anstrengelser for at bringe liv i rummet. Der er spændende titler på vej til dvd-hylderne, hvor også "Submarino" og bokssættet "Hele Karla samlingen" nu forefindes.

Netop udkommet

Den 28. september udkom Submarino, Thomas Vinterbergs anmelderroste film om livet på skyggesiden i Københavns Nordvestkvarter. Og det samme gjorde Charlotte Sachs Bostrups filmatiseringer af Renée Toft Simonsens populære børnebøger om Karla: Karlas kabale, Karla & Katrine og Karla & Jonas – samlet i bokssættet "Hele Karla samlingen".

"Broderskab" på dvd den 12. oktober

Da Nicolo Donatos spillefilmdebut Broderskab havde verdenspremiere på filmfestivalen i Rom i 2009, løb den med selveste hovedprisen, Den Gyldne Marcus Aurelius Jury Pris For Bedste Film.

Filmen, der har Thure Lindhardt, David Dencik og Nicolas Bro på rollelisten, handler om 22-årige Lars, der bliver tiltrukket af det nynazistiske miljø, og ikke mindst af Jimmy. Der udvikler sig et kærlighedsforhold mellem de to, hvilket dog ikke sker ustraffet i de kredse.

Læs Liselotte Michelsens interview med Nicolo Donato – Kærlighedens irrationelle natur.

"Far til fire – på japansk" på dvd den 12. oktober

Den seneste "Far til fire"-film er instrueret af Claus Bjerre og blev set af hele 430.417 biografgænere. 

I Far til fire – på japansk får familien nye japanske naboer, og et venskab på tværs af to kulturer blomstrer. Per bliver bedste ven med jævnaldrende Shin og hjælper ham i skolen. Men familierne må sande, at kultur og temperament ikke forenes uden problemer. Først da Per og Shin på en skoleudflugt til zoologisk have udfører en sand heltegerning, falder alt på plads.

"Valhalla Rising" på dvd den 27. oktober

Nicolas Winding Refns vikingeepos Valhalla Rising vandt prisen for bedste film ved Bilbao Fantasy Film Festival og høstede stor international anerkendelse ved premiererne i Frankrig og England.

Mads Mikkelsen spiller rollen som den tilfangetagne, enøjede og stumme kriger One-Eye, der med sin overnaturlige styrke og ved hjælp fra drengen Are får held med at dræbe sin vogter og herfra starte en rejse ind i mørkets hjerte.

"Turen går til Mars" på dvd den 28. oktober

Jakob Gottschau og Øjvind Hesselagers tv-programserie i tre dele Turen går til Mars vandt i år "Specialprisen til en udenlandsk film, der præsenterer ny teknologi" på Techfilm-festivalen i Prag. "Turen går til Mars" handler om de allermest aktuelle og ihærdige videnskabelige forsøg på at gøre mennesket i stand til overlevelse uden for Jordens atmosfære – et spørgsmål, som rumfartsorganisationer i Europa, USA, Rusland og Japan er dybt optagede af.

Serien er desuden tilgængelig som fjernleje via Filmstriben.

"An Education" på dvd den 26. oktober

Og endelig skal det nævnes, at Lone Scherfigs engelskproducerede og tredobbelt Oscar-nominerede An Education er aktuel på dvd den 26. oktober.

Filmen handler om en teenagepige fra forstæderne til 1960'ernes London, hvis liv ændrer sig ved ankomsten af en playboy, som er næsten dobbelt så gammel som hun selv.