Danske film hyldet af LA Times

"Flammen & Citronen" og "Maria Larssons evige øjeblik" er på den amerikanske filmkritiker Kenneth Turans top-10 over årets bedste udenlandske film.

Los Angeles Times' filmkritiker Kenneth Turan har kåret de ti bedste udenlandske film i år. Blandt de udvalgte er Ole Christian Madsens "Flammen & Citronen" og Jan Troells dansk-svenskproducerede "Maria Larssons evige øjeblik".

Turan kalder "Flammen og Citronen": "et gammeldags køretøj, der er blevet smukt restaureret og har fået nyt liv til den moderne tidsalder. Dens fokus to danske anti-nazistiske modstandsfolks heroiske opførsel kan lyde traditionelt, men tonen er mere nihilistisk end idealistisk, og det gør en betydelig forskel."

Om "Maria Larssons evige øjeblik" skriver Turan:

"En intens menneskelig historie, der beskæftiger sig med mysteriet om kreativitet og kærlighed, og et forholds smerte og glæde. En historie om en kvinde og et kamera, instrueret af Jan Troell på gammeldags vis med al den sikkerhed, forståelse på livet og beherskelse af mediet, der følger af mere end 40 års filmerfaring."

Se hele listen